OH:lle huimat 11 SM-mitalia nuorten ampumahiihdoista

Ounasvaaran Hiihtoseuran huimat 11 SM-mitalia kahden päivänä aikana kertoivat vakuuttavaa kieltä  ampumahiihdon tulevaisuuden näkymistä nuorten SM-kilpailuissa Hämeenlinnan Ahvenistolla. OH sai seuroista eniten mitaleita. Isäntäseura Ahveniston ampumahiihtäjät oli toinen 10 mitalillaan.

Ounasvaaran Hiihtoseuran avauspäivän normaalimatkojen väkevästä panoksesta kertoo peräti kuusi mitalia: kolme hopeaa ja kolme pronssia. OH:n hopeajahdin aloitti Jussi Rantala 13-vuotiaissa. Nolla-ammunta ja hyvä hiihto pohjustivat mitalin. Miika Muotka oli 28.

Seuraava hopea irtosi 14-vuotiaissa pojissa, kun Joakim Aikioniemi selvitti 6 km:n kisan ampumapaikat kolmella sakolla. OH:n menestyksen täydensi Severi Oikkonen sijoittumalla pronssille vain 4 sekunnin tuntumassa Aikioniemeen.

Kolmannen hopean toi OH:lle talvilajien monitaituri Sanni Oikkonen 16-vuotiaissa naisissa. Oikkonen ampui neljä sakkoa. Annina Virtanen oli saman sarjan viides.

OH:n pronssikantaa täydensivät Aila-Alisa Aikioniemi N15-sarjassa ja Emilia Irvankoski 14-vuotiaissa. Aikioniemi kiersi 6 km kahdella sakolla ja Irvankoski neljällä. Irvakoski olisi ollut voittotaistossa paria sakkoa vähemmällä. N 15 sarjassa Johanna Isojärvi oli 7. ja Aino Rantala 10.

N13 sarjassa Enni Petrelius oli 8., Jenni Ojala 10, Silja Saarenpää 25. ja Maria Harju 36. M15-sarjassa Eetu Petrelius sijoittui 10. ja N21-sarjassa Jonna Kariniemi oli 8.

Sunnuntaina Nuorten SM-ampumahiihdot jatkuivat Hämeenlinnan Ahvenistolla yhteislähtökilpailuilla. Nuorempien sarjojen päivän ylivoimaisimmasta mestaruudesta vastasi Ounasvaaran Hiihtoseuran Emilia Irvankoski voittamalla 14-vuotiaiden tyttöjen 5 kilometrin kilpailussa reilusti yli minuutilla seuraavia kilpasiskojaan.

Saman ikäisissä pojissa OH:n Joakim Aikioniemi voitti mestaruuden ampumalla Irvankosken tavoin vain yhden sakkokierroksen kolmella ampumapaikalla. Hopeamitalisti jäi 17 sekunnin päähän. Severi Oikkonen (1,1,1) oli neljäs samassa sarjassa.

Ounasvaaran Hiihtoseuran mitali- ja pistesaalista kartuttivat nuorimissa 13- sarjoissa Jussi Rantala lauantain tavoin SM- hopealla ja tyttöjen puolella hyvillä sijoituksilla Enni Petrelius 4. (1,0) ja Jenni Ojala 5. (0,0) sekä hyvin ikäistään vanhempien vauhdissa pysyneet ja ampuneet Silja Saarenpää (2,0) ja Maria Harju (1,0) sijoituksilla 26. ja 33.

Hopealle ylsi ennakkoon erittäin tasaisessa N 15- sarjassa hienon kilpailun tehnyt Johanna Isojärvi (1,0,0) kamppailen mestaruudesta vielä viimeisellä hiihtolenkillä. OH:n Aino Rantala (2,1,2) oli 5. ja Aila-Alisa Aikioniemi (1,3,2) 6. Kärkisijojen tuntumaan ylsi myös Eetu Petrelius ( 0,1,2) sijoittumalla kahdeksanneksi M-15 sarjassa.

Iltapäivän vanhempien sarjoissa OH:n menestystä pitivät yllä vielä N 16 sarjassa Sanni Oikkonen pronssilla ( 1,1,3) ja Annina Virtanen sijoittuen neljänneksi (1,1,1) sekä N 21-sarjassa Jonna Kariniemi (1,1,2,2) sijoituksella 6.

OH:n joukkueenjohtaja Pasi Oikkonen arvioi, että seuran menestys oli kaikkien aikojen paras.
– Kyllähän tällainen juhlallisen olon tuo. Jari Määttä on tehnyt harjoitusten vetäjänä hyvää työtä, Oikkonen kehaisi taustavoimia.

OH:n juniorikaartissa kukaan ei ole vain ampumahiihdon harrastaja. Nuorten lajiskaala on laaja: yleisurheilu, hiihto, suunnistus, hiihtosuunnistus, lentopallo jne.

Onnittelut vielä kaikille kilpailijoille omista hienoista loppuun asti täysillä viedyistä suorituksistanne. Huoltojoukoille myös kiitokset yhteishengen luomisesta ja omien kannustuksesta kilpailuissa. Menestyskin OH:lla oli tämän yhteishengen mukainen.

Seuraavan kerran nuorten SM-mitaleista kisataan Rovaniemen Toramolla huhtikuun ensimmäisenä viikonvaihteena yhdessä aikuisurheilijoiden kanssa. Nuorten lajeina ovat viestit ja pikamatkat.

image

M14-sarjan yhteislähtö. Mestari OH:n Joakim Aikioniemi. Neljäntenä Severi Oikkonen.

Lähde: Kari Pyykkö/Lapin Kansa, Pasi Oikkonen ja Seppo Pulska.

.

AMPUMAHIIHDON YHTEISTYÖKUMPPANIT