AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2017

1.6.2017

Taitaa tulla vähäluminen kesä:-)

Tässä 31.5. harjoituksen tulokset ja väliajat

 

30.5.2017

Koska harjoituksen yhtenä aiheena on toiminta Ounasrasteilla, muutetaan 4. harjoituksen aloitus liukuvaksi. Eli voitte aloittaa harjoituksen omaan tahtiin klo 17-19 välisenä aikana. 

 

27.5.2017 (korjattu jälkimmäisen harjoituksen päivämäärä)

4. harjoitus pidetään Nivavaarassa, Pukinpolun mutkan hiekkakentällä (Karttalinkki)

Harjoitus pidetään aikataulun mukaisesti 31.5. mutta niille jotka ovat ilmoittaneet, että ko. päivä ei käy tarjotaan mahdollisuus osallistua seuraavalla viikolla maanantaina 12.6. toiselle ryhmälle pidettävään, täysin samanlaiseen harjoitukseen.

Niitä jotka osallistuvat tuohon jälkimmäiseen harjoitukseen, pyydän ilmoittamaan mahdollisimman pian sähköpostilla osoitteisiin pasi.jurmu(a)saunalahti.fi  ja maarit.oikarinen(a)rovaniemi.fi (Huom! (a) täytyy korvata @-merkillä)

 

13.5.2017

Ounasvaaran maastossa on liikaa lunta ja hiihtäjiä, joten joudumme jälleen siirtämään aloitusta. Pyrimme aloittamaan maanantaina 22.5. klo 18.15 Punaiselta tuvalta.

 

9.5.2017

Tämän vuoden kurssi on täynnä. Jotta pystymme takaamaan laadukkaan opetuksen, emme voi ottaa enempää oppilaita kurssille.

 

8.5.2017

Maastossa on edelleenkin niin paljon lunta, että se peittää likaa merkittäviä kohteita, eikä suunnistuksen perustaitojen opiskelu onnistu.

Seuraava tavoite on maanantai 15.5. klo 18.15. 

Lumitilanne tarkastetaan tulevana viikonloppuna ja tilanteesta tiedotetaan viimeistään sunnuntaina 14.5.

 

2.5.2017

Koska maastossa on edelleen paljon lunta, joudumme siirtämään harjoitusten alkua ainakin viikolla. Seuraava tavoite on keskiviikko 10.5. klo 18.15. Harjoitusta varten kokoonnumme Punaiselle tuvalle.


Suuren suosion saavuttanut, Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämä, Aikuisten Suunnistuskoulu saa jälleen jatkoa keväällä 2017. Koulutus on tarkoitettu kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat oppia suunnistamaan. Opetus aloitetaan perusteista, joten osallistumiselle ei ole minkäänlaisia ennakkotietovaatimuksia.

Koulutuksen tarkoituksena on opettaa suunnistuksen perustaidot ja rohkaista kehittämään opittuja taitoja itsenäisesti, esimerkiksi Ounasrasteilla.

Koulutuksen pääpaino on käytännön harjoituksissa, jotka suoritetaan 2-4 oppilaan pienryhmissä. Jokaisen ryhmän mukana kulkee kokenut suunnistaja tukemassa ja ohjaamassa harjoituksen suoritusta.

Kurssi on soveltuu kaikille jotka (ja/tai):

  • Haluavat oppia uuden, kiehtovan harrastuksen
  • Haluavat kohottaa kuntoaan mukavan harrastuksen parissa
  • Haluavat oppia lukemaan karttaa ja käyttämään kompassia, jotta voivat turvallisin mielin lähteä vaikkapa marja- tai sienimetsään
  • Haluavat päästä eroon siitä epävarmuuden tunteesta, joka jäi käteen niistä armeijan tai koulun liikuntatuntien epämääräisistä suunnistuskokemuksista
  • Haluavat osallistua myös kuntosuunnistajille erinomaisesti sopiviin suunnistustapahtumiin kuten rastiviikot, Jukolan ja Venlojen viestit tai vaikkapa tunturisuunnistus.
  • Haluavat liikkua luonnossa kunnioitten sitä ja nauttien sen monimuotoisuudesta
  • Haluavat pysyä suunnistuskoulussa olevien lastensa tai lastenlastensa perässä ja ymmärtää mistä juniorit harjoitusten jälkeen puhuvat
  • Haluavat oppia ymmärtämään niitä työkavereita, jotka aamukahvipöydässä silmät loistaen kertaavat edellispäivän iltarastien reitinvalintoja

Ensimmäisellä nk. tutustumisjaksolla käydään läpi suunnistuksen perusteita, esitellään varusteita ja tutustutaan tulevien harjoitusten sisältöön. Tutustumisjakso on maksuton eikä sido osallistujaa mitenkään.

Varsinaiset käytännön harjoitukset pidetään pääsääntöisesti Ounasvaaran maastossa ja kokoontumispaikkana on joko Punainen Tupa tai OH:n maja.

Alustava aikataulu

Jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, järjestetään tutustumisjakso kahtena eri viikonpäivänä. Molempien tutustumisjaksojen sisältö on sama, joten riittää kun osallistuu yhdelle.

Tutustumisjaksot pidetään: ma 24.4 ja ke 26.4. klo 18.15 alkaen. Tutustumisjakso kestää n. 2 tuntia. Paikkana Punainen Tupa, osoitteessa Hiihtomajantie 4B (Urheiluopiston ja Ounashallin välisen pysäköintialueen jäähallin puoleisessa päässä oleva rakennus). Punainen tupa – Karttalinkki

Aikaisemmasta poiketen, varsinaiset käytännön harjoitukset viedään läpi yhtenä ryhmänä. Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin ja ellei toisin sovita, niin harjoitukset aloitetaan molempina viikonpäivinä klo 18.15.

Käytännön harjoitusten alku riippuu lumien sulamisesta, mutta tämän hetkisen arvion mukaan pääsemme aloittamaan heti toukokuun alussa.

Välineet ja varusteet

Harjoituksia varten ei tarvitse hankkia mitään erityisiä varusteita. Normaali ulkoiluun sopiva vaatetus ja jalkineet riittävät mainiosti.

Tarvittaessa pyrimme järjestämään myös edullisia välineiden ja varusteiden yhteistilauksia esim. laadukkaiden kompassien hankkimiseksi. Kompassien yhteishankinta pyritään toteuttamaan heti kurssin alussa, jotta kurssilaiset ehtivät tutustua kunnolla tulevaan ”työkaluunsa”.

Kustannukset

Kurssin hinta on 70 euroa ja sen voi maksaa myös useimmilla eri kuntoseteleillä ja Mind&body-kortilla. Osanottomaksu maksetaan viimeistään 1. maastoharjoituskerran yhteydessä. Laadukkaan ohjauksen lisäksi, osanottomaksuun sisältyy kaikki tarvittava materiaali (mm. kartat) sekä tarvittaessa lainavälineet, kuten esimerkiksi kompassi. Lisäksi kurssilaiset saavat kolme ilmaista osallistumista Ounasrasteille, jotka he voivat käyttää joko itse tai lahjoittaa eteenpäin.

Suomi 100- juhlavuoden kunniaksi todella posketon tarjous. Suunnistuskoulu ja Ounasrastien 2017 kausikortti yhteishintaan 100 euroa.

Ilmoittautuminen

Vaikka tutustumisjakso ei sido osallistujaa mitenkään, toivotaan osallistujien ilmoittautuvan ennakkoon, jotta osaamme varata oikean määrän jaettavaa materiaalia.

Varsinaiseen suunnistusopetukseen osallistuvat voivat ilmoittautua joko ennakkoon tai viimeistään tutustumisjakson yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen pasi.jurmu[at]saunalahti.fi (korvaa [at] @-merkillä)

Koulutus viedään läpi yhtenä ryhmänä ja laadukkaan opetuksen takaamiseksi joudumme rajoittamaan osallistujien määrä maksimissaan 30 kurssilaiseen. Mikäli halukkaita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, täytetään paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa Suunistuskouluun!