AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2016


”Extra-harjoitus” eli tilaisuus, jossa varaudumme opastamaan teitä esim. karttamerkkien tai rastinmääritteiden kanssa, pidetään tiistaina 24.5., Ounasrastien yhteydessä (mainos alla). Olemme paikalla  klo 17-18. Kyseessä on nk. sprintti-suunnistus, joten kartta ja radat ovat hyvin samankaltasia kuin ensimmäisessä harjoituksessamme.

5_harjoitus_mainos1

Koska tiistain aiheena on sprintti, niin järjestämme vielä toisen extra-tilaisuuden torstaina 26.5., Ounasrastien yhteydessä (mainos alla).  Tällöin ASK:n oppilailla on, opastuksen lisäksi,  mahdollisuus saada myös opettaja metsään mukaan. Tämä mahdollisuus on kaikille oppilaille, mutta pääsyy tämän järjestämiseen on, että nekin oppilaat jotka jostakin syystä eivät päässeet osallistumaan kaikkiin harjoituksiin, saisivat vielä yhden tehokkaan ”oppitunnin”. ’

Opettajan mukaan saaminen vaatii kuitenkin ennakkoilmoittautumisen sähköpostitse osoitteeseen (pasi.jurmu[at]saunalahti.fi) keskiviikkoiltaan 25.5. klo 18.00 mennessä. Pystymme ottamaan maksimissaan 6 oppilasta, ilmoittautumisjärjestyksessä ja etusijalla ovat luonnollisesti ne joilla on jäänyt jokin harjoitus väliin.

5_harjoitus_mainos2


ASK-2016 4. harjoitus 16.5.2016 Loppuajat ja Väliajat


Suuren suosion saavuttanut, Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämä, Aikuisten Suunnistuskoulu saa jälleen jatkoa

Suuren suosion saavuttanut, Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämä, Aikuisten Suunnistuskoulu saa jälleen jatkoa keväällä 2016. Koulutus on tarkoitettu kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat oppia suunnistamaan. Opetus aloitetaan perusteista, joten osallistumiselle ei ole minkäänlaisia ennakkotietovaatimuksia.

Koulutuksen tarkoituksena on opettaa suunnistuksen perustaidot ja rohkaista kehittämään opittuja taitoja itsenäisesti, esimerkiksi Ounasrasteilla.

Koulutuksen pääpaino on käytännön harjoituksissa, jotka suoritetaan 2-4 oppilaan pienryhmissä. Jokaisen ryhmän mukana kulkee kokenut suunnistaja tukemassa ja ohjaamassa harjoituksen suoritusta.

Kurssi on soveltuu kaikille jotka (ja/tai):

  • Haluavat oppia uuden, kiehtovan harrastuksen
  • Haluavat kohottaa kuntoaan mukavan harrastuksen parissa
  • Haluavat oppia lukemaan karttaa ja käyttämään kompassia, jotta voivat turvallisin mielin lähteä vaikkapa marja- tai sienimetsään
  • Haluavat päästä eroon siitä epävarmuuden tunteesta, joka jäi käteen niistä armeijan tai koulun liikuntatuntien epämääräisistä suunnistuskokemuksista
  • Haluavat osallistua myös kuntosuunnistajille erinomaisesti sopiviin suunnistustapahtumiin kuten rastiviikot, Jukolan ja Venlojen viestit tai vaikkapa tunturisuunnistus.
  • Haluavat liikkua luonnossa kunnioitten sitä ja nauttien sen monimuotoisuudesta
  • Haluavat pysyä suunnistuskoulussa olevien lastensa tai lastenlastensa perässä ja ymmärtää mistä juniorit harjoitusten jälkeen puhuvat
  • Haluavat oppia ymmärtämään niitä työkavereita, jotka aamukahvipöydässä silmät loistaen kertaavat edellispäivän iltarastien reitinvalintoja

Ensimmäisellä nk. tutustumisjaksolla käydään läpi suunnistuksen perusteita, esitellään varusteita ja tutustutaan tulevien harjoitusten sisältöön. Tutustumisjakso on maksuton eikä sido osallistujaa mitenkään.

Varsinaiset käytännön harjoitukset pidetään pääsääntöisesti Ounasvaaran maastossa ja kokoontumispaikkana on joko Punainen Tupa tai OH:n maja.

 

Alustava aikataulu

Jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, järjestetään tutustumisjakso kahtena eri viikonpäivänä. Molempien tutustumisjaksojen sisältö on sama, joten riittää kun osallistuu yhdelle.

Tutustumisjaksot pidetään: ma 25.4 ja ke 27.4. klo 18 alkaen. Tutustumisjakso kestää n. 2 tuntia. Paikkana Punainen Tupa, osoitteessa Hiihtomajantie 4B (Urheiluopiston ja Ounashallin välisen pysäköintialueen jäähallin puoleisessa päässä oleva rakennus). Punainen tupa – Karttalinkki

Aikaisemmasta poiketen, varsinaiset käytännön harjoitukset viedään läpi yhtenä ryhmänä. Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin ja ellei toisin sovita, niin harjoitukset aloitetaan molempina viikonpäivinä klo 18.

Käytännön harjoitusten alku riippuu lumien sulamisesta, mutta tämän hetkisen arvion mukaan pääsemme aloittamaan heti toukokuun alussa.

 

Välineet ja varusteet

Harjoituksia varten ei tarvitse hankkia mitään erityisiä varusteita. Normaali ulkoiluun sopiva vaatetus ja jalkineet riittävät mainiosti.

Tarvittaessa pyrimme järjestämään myös edullisia välineiden ja varusteiden yhteistilauksia esim. laadukkaiden kompassien hankkimiseksi. Kompassien yhteishankinta pyritään toteuttamaan heti kurssin alussa, jotta kurssilaiset ehtivät tutustua kunnolla tulevaan ”työkaluunsa”.

 

Kustannukset

Kurssin hinta on 70 euroa ja sen voi maksaa myös useimmilla eri kuntoseteleillä ja Mind&body-kortilla. Osanottomaksu maksetaan viimeistään 1. maastoharjoituskerran yhteydessä. Laadukkaan ohjauksen lisäksi, osanottomaksuun sisältyy kaikki tarvittava materiaali (mm. kartat) sekä tarvittaessa lainavälineet, kuten esimerkiksi kompassi. Lisäksi kurssilaiset saavat viisi ilmaista Ounasrastilippua, jotka he voivat käyttää joko itse tai lahjoittaa eteenpäin. Kurssilaisilla on myös koko kurssin ajan mahdollisuus hankkia alennuksella kausikortti kauden 2016 Ounasrasteille. Kortin hinta tarkentuu kunhan Ounasrastien ohjelma ja hinnasto valmistuvat.

 

Ilmoittautuminen

Vaikka tutustumisjakso ei sido osallistujaa mitenkään, toivotaan osallistujien ilmoittautuvan ennakkoon, jotta osaamme varata oikean määrän jaettavaa materiaalia.

Varsinaiseen suunnistusopetukseen osallistuvat voivat ilmoittautua joko ennakkoon tai viimeistään tutustumisjakson yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen pasi.jurmu[at]saunalahti.fi (korvaa [at] @-merkillä)

Aikaisemmista vuosista poiketen, koulutus viedään läpi yhtenä ryhmänä ja laadukkaan opetuksen takaamiseksi joudumme rajoittamaan osallistujien määrä maksimissaan 35 kurssilaiseen. Mikäli halukkaita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, täytetään paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Tervetuloa Suunnistuskouluun!