Kilpailukutsu

Lapin AM-suunnistus 13.8.2016 ja Maakuntaviestit 14.8.2016

Lapin AM-suunnistus on lisenssivapaa tapahtuma kaikille Lapin suunnistuksen harrastajille. Maakuntaviesti on tarkoitettu ensisijaisesti kuntajoukkueille, mutta myös yhteisöjoukkueilla on mahdollista osallistua viestiin. Minimaakuntaviesti on tarkoitettu seurajoukkueille, mutta myös yhdistelmäjoukkueet ovat mahdollisia.

Sarjat sekä osuuskaaviot:

AM-suunnistuksen sarjajako:

H/D10RR, H/D12TR, H/D12, H/D13, H/D14 – 80 (esim. D45 jne.), H21C, D21C (6.8.2016)

Maakuntaviestin osuusjako:

1.osuus: H21, osuuden kesto 25 – 30 min
2.osuus: H18 tai vähintään H45, osuuden kesto 25 – 30min
3.osuus: D21, osuuden kesto 20 – 25min
4.osuus: H16 tai vähintään H55, osuuden kesto 20 – 25min
5.osuus: H21, osuuden kesto 30 – 35min

Naiset saavat juosta kaikilla osuuksilla. Kaikilla osuuksilla hajonta.

Minimaakuntaviestin osuusjako:

1.osuus: H/D TR, osuuden kesto 12-15 min
2.osuus: H/D RR, osuuden kesto 12-15 min
3.osuus: H/D suunnistus, osuuden kesto 15-20 min

Viesti on tarkoitettu sekajoukkueille. Joukkueen yhteisikä ei saa ylittää 38 vuotta, eikä yksikään osallistuja saa olla yli 16-vuotias. Miniviestiin osallistuneet voivat osallistua myös Maakuntaviestiin.

Lähdöt:
AM-suunnistuksen lähdöt arvotusti 13.8.2016 klo 15 alkaen.
Minimaakuntaviestin yhteislähtö 14.8.2016 klo 10.00, Maakuntaviestin klo 11.00.

Kilpailusäännöt:
Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä, Lapin Suunnistus ry:n järjestelyohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita. Suunnistuspiikkareiden käyttö on kielletty, nastarit on sallittu.

GPSseuranta:
Kilpailuissa ei ole käytössä GPS-seurantaa. Omien GPS-laitteiden käyttö kilpailusuorituksen aikana on sallittu.

Osallistumisoikeus:
AM-suunnistus on tarkoitettu kaikille Lapin alueen suunnistajille myös ilman kilpailulisenssiä kuntosuunnistus- eli iltarastihengessä. Lisenssitön suunnistaja ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä Lapin alueen seuran jota hän kilpailussa edustaa.
Maakuntaviesti on ensisijaisesti tarkoitettu kuntajoukkueille. Tällöin joukkueen kokoonpanossa ovat voimassa osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset. Vain kuntajoukkueilla on mahdollisuus tulla palkituksi. Viestiin voivat osallistua myös eri tavoin kootut yhteisöjoukkueet, jolloin osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset eivät ole voimassa.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen lisenssisuunnistajien osalta IRMA:n kautta. Muutoin ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse sirpa.torvinen@lapinamk.fi 10.8.2016 klo 20 mennessä niin henkilökohtaisen kuin viestienkin osalta.

Huom! Muutos 1.8.2016: Viesteihin ilmoittautuminen ainoastaan sähköpostitse sirpa.torvinen@lapinamk.fi.

Osanottomaksu:
AM-suunnistuksen osanottomaksu on 10 €. (Normaalisti kilpailuiden maksut ovat 16-18 €)
Viestin osanottomaksu on 100 €/kunta, mikäli kunnasta on 1-2 joukkuetta. Mikäli joukkueita kolme tai enemmän, maksu on 200 € sis. kaikki joukkueet. Yhteisöjoukkueiden osanottomaksu on 50 €.

Joukkueiden juoksujärjestykset viestissä:
Lopulliset juoksujärjestykset on ilmoitettava la 13.8. klo 18 mennessä AM-suunnistuksen infoon tai sähköpostitse sirpa.torvinen@lapinamk.fi

Kilpailutoimisto / INFO:
Kilpailutoimisto sijaitsee kilpailukeskuksessa ja on avoinna kaksi tuntia ennen kilpailujen alkua.

Kilpailukortit:
Emit-kortteja voi vuokrata järjestäjiltä hintaan 4 €/kortti. Tarvittavien vuokrakorttien tarve on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Emit-korttien numeroita ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Seuratelttapaikat:
AM-suunnistuksessa on kilpailukeskuksessa ”hallitilaa” eikä seuratelttojen pystyttäminen ole sallittua. Viestisuunnistus on kenttäolosuhteissa ja seurateltoille on osoitettu oma alueensa. Telttojen pystyttäminen muualle kuin merkityille telttapaikoille on kiellettyä.

Kartta:
Suunnistuskartta 8/2016, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m. Kartan koko A3. Lapsilla ja vanhimmilla ikäsarjoilla 1:7500/A4. Viestissä kaikilla sarjoilla 1:7500/A4. Kartat ovat muovisuojuksessa.
Viestit juostaan kokonaan uudella kartalla. AM-suunnistus on osittain myös aiemmin kartoitetulla alueella, mutta tuokin kartta on kartoitettu täysin uudelleen. Kartat ovat palkitun kartantekijän Matti Kivelän käsialaa.

Kilpailumaasto:
Maasto avokallio- ja kuivaa kangasmaastoa, jossa on maltilliset korkeuserot. Kilpailukeskuksen lähellä on runsaasti ulkoilureittejä. Kulkukelpoisuus on pääosin erinomaista, mutta reitinvalinnoilla voi löytää alleen myös soiden pehmeää pohjaa sekä paikoin maastopohja on myös jonkin verran kivinen. Näkyvyys on pääosin hyvä.

Opastus:
Kilpailukeskuksena toimii AM-suunnistuksessa Europcar:n hallialue lentokentäntien varressa, viesteissä alue toimii parkkialueena, josta opastus kävellen viestin kilpailukeskukseen (1 km).
Opastus kilpailukeskukseen tieltä nro 4 (Nelostie) noin 7 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen päin lentokentän risteyksestä. Ajoaika pysäköintiin noin 1 min.
Opasteet ovat paikoillaan lauantaina 13.8.2016 klo 13.00.

Pysäköinti:
Pysäköinti on AM-suunnistuksen kilpailukeskuksessa. Ei pysäköintimaksua.

Pukeutuminen ja peseytyminen:
Kilpailukeskuksessa ei ole mahdollisuutta peseytymiseen kumpanakaan päivänä. AM-suunnistuksessa lämmintä hallitilaa pukeutumiseen, viestit kenttäolosuhteissa.

Majoitus:
Rovaniemen majoitustarjonta on runsasta. Ounasvaaran Pirtit ja Santasport mahdollistavat Ounasvaaran ulkoilureiteistä nauttimisen ”portailta lähtien”. Pajakylän majoitustarjonta sijaitsee kilpailukartalla. Maastossa liikkuminen ennen AM-suunnistusta on kielletty, mutta viestiradat eivät ulotu nelostien itäpuolelle, joten kisojen jälkeen liikkuminen kisakartan tuolla osin on mahdollista.

Harjoittelu:
Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämät Ounasrastit pidetään viikottain tyyppimaastoissa. Kartantekijä Matti Kivelä on tehnyt suurimman osan Ounasrastikartoista.

Ruoka:
AM-suunnistuksen kilpailukeskuksessa on kahvio. Viestipäivänä on tarjolla myös lounasta kilpailukeskuksessa. Keittolounas on mielellään varattava etukäteen ilmoittautumisten yhteydessä.

Toimihenkilöt ja yhteystiedot:

Kilpailunjohtaja: Tarmo Oikarinen tarmo.oikarinen(att)gmail.com p. 0400 227024
Ratamestari: Mikko Ojanaho
Lasten radat: Juha Rantala
Tulospalvelu: Pasi Jurmu
Ratavalvoja: Mikko Rapakko
Info:Maarit Oikarinen ja Sirpa Torvinen maarit.oikarinen(att)rovaniemi.fi

Tervetuloa Napapiirille!
Ounasvaaran Hiihtoseura ja Rovaniemen kaupunki