Hippo-suunnistuskoulu 2017

Ounasvaaran Hiihtoseura järjestää Hippo-suunnistuskoulun 14.5.2017 klo 17:00 alkaen. Kauden starttitapahtuma on 9.5.2017 klo 17:00 OH:n punaisella tuvalla. Tervetuloa ilmoittautumaan suunnistuskouluun ja vanhemmat lunastamaan Ounasrastien kausikortti.

Tälle sivustolle päivittyy myöhemmin suunnistuskoulun tapahtumien tarkemmat paikat. Pääsääntöisesti kaikki suunnistuskoulun tapahtumat ovat Ounasvaaralla.

OH-Hippo suunnistuskoulu 17

Näytä koko artikkeli →

Kauan kaivattu Jukola-koulu nyt täällä!

Ounasvaaran Hiihtoseura järjestää touko-kesäkuussa 2017 Jukola-koulun, joka valmistaa sinut ja joukkueesi Joensuu-Jukolaan 17.-18.6.2017. Jukola-koulu koostuu teoriaosioista sekä maastoharjoituksista ja on tarkoitettu jo suunnistuksen alkeet osaaville ja iltarasteista yksin selviytyville. Tavoitteena on tehdä Joensuu-Jukolassa onnistunut suoritus, joten treeneissä saa ja pitääkin juosta.

Näytä koko artikkeli →

Aikuisten suunnistuskoulu 2017

AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2017

Suuren suosion saavuttanut, Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämä, Aikuisten Suunnistuskoulu saa jälleen jatkoa keväällä 2017. Koulutus on tarkoitettu kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat oppia suunnistamaan. Opetus aloitetaan perusteista, joten osallistumiselle ei ole minkäänlaisia ennakkotietovaatimuksia.

Lisätietoa valikosta Aikuisten suunnistuskoulu

Näytä koko artikkeli →

Suunnistusasutilaukset 2017

Kevään 2017 suunnistusasutilaus on nyt: Sovitus viikolla 5. Toimitus noin 15.4. (+/- 2 päivää). Tilaus toteutuu jos tuotetta tilataan yli 10 kpl. Tilattavana alla olevat tuotteet. Hinta kaikille ja suluissa suunnistuskoululaisille (kisaryhmämaksun maksaneet).

Näytä koko artikkeli →

HISU AM sprintti ja keskimatka 2017

OH järjestää Lapin AM sprintti- ja keskimatkan hiihtosuunnistuskilpailut Ounasvaaralla 14.1.2017

Kilpailukutsu

Kilpailuohjeet

Lähtölistat (html) Lähtölistat (pdf)

Tulokset Sprintti  Väliajat Sprintti

Tulokset Keskimatka  Väliajat Keskimatka

Yhteistulokset

Kilpailukeskus on Punainen Tupa, osoite Hiihtomajantie 4B

ilmoittautuminen IRMAn kautta 8.1.2017 klo 24:00 mennessä

Tervetuloa hiihtosuunnistamaan Ounasvaaran talvisiin maisemiin huippuolosuhteisiin!

Näytä koko artikkeli →

Ens kauel -suunnistusseminaari

Ens kauel -suunnistusseminaari järjestetään jälleen 5.-6.11.2016 yhteistyössä Ounasvaaran Hiihtoseuran ja Santasportin kanssa. Enskauel_seminaari2016_esite kertoo, että liikkeellä ollaan jälleen kovien nimien kera herätellen ajattelua suunnistuksesta erityisesti sprinttisuunnistuksen näkökulmasta. Tarkempi ohjelma tulee lähipäivinä, mutta lauantaina klo 9 aloitellaan ja sunnuntaina klo 14 lopetellaan…

Suunnistuskoulu tarjoaa seminaarin osana omaa sisäistä koulutustoimintaa SM-ikäisille nuorille (v.

Näytä koko artikkeli →

Yö Ounasrastit 2016

Ounasrastikauden jatkoksi pidetään kolmet Yö Ounasrastit tiistai iltaisin. Tapahtumat alkavat yhteislähdöllä. Tämän jälkeen maastoon voi vapaasti lähteä 15 minuutin ajan. Maali sulkeutuu kahden tunnin kuluttua lähdöstä ja kaikkien tulee siihen mennessä ilmoittautua maalissa. Osallistuminen maksaa 5 euroa /kerta ja Emit vuokra 2 euroa.

Näytä koko artikkeli →

Iltarastiviesti 2016

Iltarastiviesti 2016 juostiin aurinkoisessa säässä perinteitä kunnioittaen Ounasvaaran Majan maastoissa. Osallistujaennätys syntyi erityisesti naisten innostuttua keräämään joukkueita viestiin, jossa iltarastikansa kerääntyy päättämään iltarastikautta yhteisöllisesti viesti-ilmapiiristä nauttien.

IRV-2016 tulokset

IRV-2016 väliajat

Firmaliigan voittoihin juoksivat (a-sarja) Lapin keskussairaalan väki ja (b-sarja) metsänhoitoyhdistys.

Firmaliigan lopputulokset

Suunnistuskautta voi jatkaa yösuunnistuksen parissa ja lenkille pääsee jo torstaina Inov8 Trail Cup:n Napapiirin osakilpailussa.

Näytä koko artikkeli →

Iltarastiviesti 2016

Alustavat kilpailuohjeet

Sarjat ja matkat:

Avoin sarja (3 osuutta) 3,5 km / osuus

Naiset (2 osuutta) 2,5 km / osuus

Pojat (2 osuutta) 2,5 km / osuus

Jokaisella osuudella on hajontaa. Radat ovat c-b -radan välimuotoa tutulla alueella turvallisten polkujen ympäröiminä.

Näytä koko artikkeli →

Inov trail cup ja IRV16

Suunnistuskausi päättyy syksyn tapahtumiin

Iltarastiviesti on jo vuosia päättänyt iltarastikauden. Tapahtuma ei ole ”normaali iltarastitapahtuma” vaan viesti on joukkuekilpailu jossa ilmoittautuminen tapahtuu ennen yhteislähtöä. Joukkueiden muodostaminen on erittäin vapaata, joten ei muuta kuin nauttimaan viestisuunnistuksen ilmapiiristä OH:n majan pihapiiriin. Firmaliigassa on tuolloin jaossa korotetut pisteet, joten nyt on viikko aikaa kerätä ennätysmäärä joukkueita viettämään iltarastikauden viimeistä iltaa yhdessä.

Näytä koko artikkeli →

KLL:n kisoista menestystä

Rovaniemi (eli OH) vahvasti esillä KLL:n suunnistuskisoissa

Viikonloppuna käytiin Kajaanissa 1 100 koululaissuunnistajan kesken Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisat. Rovaniemeltä mukana oli 41 koululaissuunnistajaa ja 14 viestijoukkuetta. Aurinkoisessa syyssäässä Vimpelinvaaralla käydyissä kisoissa suunnisti niin kisojen ensikertalaisia kuin edellisvuoden mestaruuksiakin puolustaneita rovaniemeläisiä koululaisia. Rovaniemeä edustaneet OH:laiset onnistuivat hyvin tänäkin vuonna.

Näytä koko artikkeli →

Suunnistusjaoston vuosikokous 22.8.2016 klo 18

Sääntöjen määräämä suunnistusjaoston vuosikokous järjestetään 22.8.2016 klo 18 alkaen Punaisella tuvalla. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat mm. vastuuhenkilöiden valinnat, edellisen kauden toimintakertomus ja tuloslaskelma sekä tulevan kauden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Kahvitarjoulu, tervetuloa!

Näytä koko artikkeli →

Suunnistuksen Lapin AM-suunnistus 13.8.2016 ja Maakuntaviestit 14.8.2016 napapiirillä

Lapin AM-suunnistus on lisenssivapaa tapahtuma kaikille Lapin suunnistuksen harrastajille. Maakuntaviesti on tarkoitettu ensisijaisesti kuntajoukkueille, mutta myös yhteisöjoukkueilla on mahdollista osallistua viestiin. Minimaakuntaviesti on tarkoitettu seurajoukkueille, mutta myös yhdistelmäjoukkueet ovat mahdollisia.

Jos haluat juoksemaan Rovaniemen kaupungin joukkueeseen, ilmoita siitä joukkueen johtaja Antero Karviselle p.

Näytä koko artikkeli →

Ounasvaaran kiintorastit uusittu

Ounasvaaran Hiihtoseura on uusinut Rovaniemen kaupungin tuella Ounasvaaran kiintorastit. Tarjolla on kaksi erillistä karttaa Ounasvaara länsi (lähtö urheiluopistolta) ja Ounasvaara itä (lähtö Linnuntien P-alueelta). Molemmilla kartoilla on 15 kiintorastia, joita voi kiertää oman valintansa mukaan. Karttoja on myytävänä Rovaniemen kaupungin Osviitassa ja Santasportin vastaanotosta.

Näytä koko artikkeli →

Lappee-Jukolan yhteiskuljetus

OH osallistuu tämän vuoden Jukolaviestiin kolmella ja Venloihin kuudella joukkuella. Miehiä on halukkaaksi ilmoittautunut 24 ja naisia 23. Naisiin tarvitaan näin ollen yksi juoksija lisää ja miehiä on jo kolme varallakin. Irmasta löytyvät kaikki viestihalukkuutensa ilmoittaneet.

Seura järjestää osallistujille ilmaisen yhteiskuljetuksen.

Näytä koko artikkeli →

Suunnistuskoulun maksuohje

Hippo-suunnistuskoulun toimintamaksu on 90 euroa ja OH:n jäsenille 80 euroa.

Saaja:       OH:n Suunnistuskoulu

Tilille:        FI40 5640 0220 1386 50

Viite:         56193

Summa:   80 euroa (OH:n jäsen) / 90 euroa (ei jäsen)

Eräpäivä: 15.5.2016

 

Toimintamaksu sisältää Hippo-suunnistuskoulun harjoitukset, kausilipun Ounasrasteille ja vakuutuksellisen lisenssin vuonna 2002 ja nuoremmat syntyneille.

Näytä koko artikkeli →

Suunnistuskauden avaus 3.5 Punaisella tuvalla

Lumet sulavat ja rastikausi alkaa Ounasvaarallakin. Tiistaina 3.5 klo 17-19 järjestetään suunnistuskauden avaustilaisuus Punaisella tuvalla. Tarjolla on

  • lasten suunnistuskoulun ilmoittautuminen ja eka harjoitus
  • Ounasrastikausikorttien myynti (voi maksaa kortilla)
  • suunnistuskirppis
  • aikuisten suunnistuskoulun esittelyä
  • kaikille ilmainen n. 3 km sprinttisuunnistusrata ajanotolla.

OH: suunnistajat tarjoavat kakille pullakahvit ja mehut.

Näytä koko artikkeli →

Aikuisten suunnistuskoulu

 

AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2017

Suuren suosion saavuttanut, Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämä, Aikuisten Suunnistuskoulu saa jälleen jatkoa keväällä 2017. Koulutus on tarkoitettu kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat oppia suunnistamaan. Opetus aloitetaan perusteista, joten osallistumiselle ei ole minkäänlaisia ennakkotietovaatimuksia.

Koulutuksen tarkoituksena on opettaa suunnistuksen perustaidot ja rohkaista kehittämään opittuja taitoja itsenäisesti, esimerkiksi Ounasrasteilla.

Näytä koko artikkeli →

Menestystä hiihtosuunnistuksen SM-kisoista

Hiihtosuunnistuskausi päättyi viime viikonloppuna Kuusamossa järjestettyihin Lapin lumirasteihin, joiden yhteydessä kilpailtiin SM-keskimatka ja SM-erikoispitkä. Viikkoa aikaisemmin jaettiin SM-pitkän matkan ja SM-viestin mitalit Hankasalmella. Näistä kisoista OH:lle tuli yhteensä 15 SM-mitalia ja 20 plakettia.

Näytä koko artikkeli →

Niilo ja Sanni mukana EM-hopeaa saavuttaneissa viestijoukkueissa

Hiihtosuunnistuksen nuorten EM-kilpailut päättyivät lauantaina Obertilliachissa viestien merkeissä. Alle 17-vuotiaiden poikien viestissä Niilo Ojanaho saavutti hopeaa yhdessä Väinö Kotron ja Pyry Hyppölän kanssa. Tyttöjen puolella Sanni Oikkonen saavutti myös hopeaa Siiri Saalon sekä Henna Pylvänäisen kanssa.

Tyttöjen viesti sujui koko joukkueelta hyvin, eikä suurempia virheitä matkalle mahtunut.

Näytä koko artikkeli →

Mitaliputki hiihtosuunnistuksen nuorten EM-kisoissa jatkuu

Sanni Oikkonen nappasi jo kolmannen EM-mitalinsa Obertilliachissa käydyistä hiihtosuunnistuksen alle 17-vuotiaiden EM-kilpailuista. Tällä kertaa mitali tuli pitkältä matkalta ja eroa voittajaan jäi vain 8 sekuntia. Fyysisesti rankkaan kilpailuun mahtui Sannille yksi vajaan puolen minuutin virhe, mutta muuten kisojen eniten mitaleita kerännyt suomalainen selvisi virheittä.

Näytä koko artikkeli →

Sannille jo toinen EM-mitali

Sanni Oikkosen eilinen pronssi kirkastui tänään hopeaksi hiihtosuunnistuksen nuorten EM-kilpailujen keskimatkalla. Keskimatka käytiin yhteislähtökilpailuna ja eroa voittajaan kertyi 37 sekuntia 6,4 kilometrin matkalla.
-Aluksi jäin pussiin, mutta ekojen perhosten jälkeen sain Siirin kiinni ja kärkikin näkyi kauempana. Loppumatka tultiin Siirin kanssa samaa vauhtia.

Näytä koko artikkeli →

Sannille hiihtosuunnistuksen nuorten EM-pronssia

Hiihtosuunnistuksen EM- ja MM-kilpailut Obertilliahchissa käynnistyivät sprintillä, jossa Ounasvaaran Hiihtoseuran Sanni Oikkonen saavutti alle 17-vuotiaiden EM-pronssia. Sanni jäi ensimmäisessä arvokisastartissaan venäläiselle voittajalle 56 sekuntia ja hopeamitali oli vain kuuden sekunnin päässä.

Sprintti käytiin alun perin jo maanantaina, mutta maanantain tulokset mitätöitiin nuorten sarjojen osalta ja kilpailu käytiin uudestaan tiistaina.

Näytä koko artikkeli →

Sanni ja Niilo hiihtosuunnistuksen nuorten EM-kisoihin

Hiihtosuunnistuksen alle 17-vuotiainen EM-kilpailut sekä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut järjestetään Itävallan Obertilliahchissa 29.2.-5.3. yhdessä aikuisten EM-kilpailujen kanssa. Suomen nuorten joukkueessa on mukana kaksi OH:laista, Sanni Oikkonen sekä Niilo Ojanaho. Sanni ja Niilo kilpailevat molemman 17-vuotiaiden EM-kisoissa ja ovat potentiaalisia mitaliehdokkaita. Niilo oli mukana kisoissa jo viime vuonna, jolloin hänellä oli kotiin tuomisina keskimatkan EM-hopea.

Näytä koko artikkeli →

OH:n suunnistajille menestystä Hauhon SM-kisoista

Kauden ensimmäiset hiihtosuunnistuksen SM-kisat kilpailtiin Hauholla 6.-7.2. SM-sprintin ja – parisprinttiviestin merkeissä. OH:n suunnistajat kahmivat itselleen viikonlopun aikana yhteensä 9 mitalia, joista 7 henkilökohtaisesta kisasta ja kaksi parisprintistä.

Lauantain sprintissä voitot nappasivat Aabel Lehtoranta H14-sarjassa, sekä Sanni Oikkonen D16-sarjassa. Aabelille kisat olivat vasta ensimmäiset hiihtosuunnistuksen SM-kisat ja heti irtosi voitto 26 sekunnin erolla seuraavaan.

Näytä koko artikkeli →

OH:n suunnistusasutilaus 2016

Kaikilla jäsenillä sekä iltarastisuunnistajilla on mahdollista tilata tuotteita OH:n suunnistusmallistosta. Sovittaminen ja tilaaminen tapahtuu Rovaniemen Sportiassa. Tuotteet ovat tilaajilla arviolta huhtikuun alussa. Sovitusaikaa Sportiassa on pe 22.1. – to 28.1. klo 18.00 asti. Tilaus lähtee pe 29.1. klo 8 jonka jälkeen tilausta ei voi täydentää.

Näytä koko artikkeli →

Nyt on aika ilmottautua Jukolaan

Jukolan halvin ilmoittautumisporras päättyy helmikuun alussa. Mikäli tahdot Jukola tai Venla joukkueeseen juoksemaan, ilmoita itsesi Irmaan viestihalukkaaksi tai Tarmolle sähköpostilla 31.1.16 mennessä. Tämän jälkeen halukkuutensa ilmoittavat joutuvat itse maksamaan halvimman hinnan yli menevän osuuden! Tämä koskee kaikkia, niin huippuja kuin kuntoilijoitakin.

Näytä koko artikkeli →

HISU AM-sprintti ja keskimatka

OH järjestää Lapin AM sprintti- ja keskimatkan hiihtosuunnistuskilpailut Ounasvaaralla 16.1.2016

Kilpailukutsu

Kilpailuohje

Opaskartta

Lähtölista sprintti

Lähtölista keskimatka

Sprintti tulokset | väliajat

Keskimatka tulokset väliajat

!! Kutsusta poiketen kilpailukeskus on Punainen Tupa, osoite Hiihtomajantie 4B

ilmoittautuminen IRMAn kautta 10.1.2016 klo 24:00 mennessä

Tervetuloa hiihtosuunnistamaan Ounasvaaran talvisiin maisemiin huippuolosuhteisiin!

Näytä koko artikkeli →

SYKSYN TEEMOINA STRATEGIA JA OPPILAITOSYHTEISTYÖ

Ounasvaaran Hiihtoseuran JUKOLA 2020 valmistelutyöryhmä työskentelee parhaillaan mm. tapahtuman järjestämisen strategian kirjoittamiseksi. Strategian pohjana työryhmä aikoo käyttää mm. OH:n omia seurastrategian sisältöjä, JUKOLA-hakemuksessa esille tuomiaan tavoitteita sekä viime kevään yhteistyöseminaarissa tehdyn ”Onnistunut Jukola” -nelikenttäanalyysin tuloksia. JUKOLA 2020 strategian ensimmäinen versio on tarkoitus saada käsitellyksi ja hyväksytyksi seurassa kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Näytä koko artikkeli →

Yö Ounasrastit 2015

Varsinaisen Ounasrastikauden perään pidetään kolmet Yö Ounasrastit. Tapahtumat alkavat yhteislähdöllä. Tämän jälkeen maastoon voi vapaasti lähteä 15 minuutin ajan. Maali sulkeutuu kahden tunnin kuluttua lähdöstä ja kaikkien tulee siihen mennessä ilmoittautua maalissa. Osallistuminen maksaa 5 euroa /kerta ja Emit vuokra 2 euroa. OH:n junioreille ilmainen.

Näytä koko artikkeli →

Olli Ojanaholle jo toinen kultamitali Romaniasta

Olli Ojanahon nuorten suunnistuksen EM kisaurakka Romaniassa päättyi sprintin kultaan. Tämä oli Ollille jo kuudes EM-kultamitali yhteensä kuudesta henkilökohtaisesta startista kolmelta eri vuodelta. Tämä on erittäin kova suoritus lajin luonne huomioiden. Ensi viikolla mitalien metsästys jatkuu nuorten MM-kisoissa Norjassa.

Näytä koko artikkeli →

ASK2015 4 Väliajat

ASK2015 4/4 Väliajat

C-Rata, tilanne rasteilla, rastivälien ajat

1. [104] 2. [092] 3. [090] 4. [106] 5. [085] 6. [082] 7. [081] 8. [105] 9. [103] 10. [100] Tulos 1. Hannu S 2-02.45 2-06.05 4-10.03 2-12.39 1-14.33 1-18.29 1-21.05 1-24.18 1-27.29 1-30.42 30.42 2-02.45 4-03.20 4-03.58 2-02.36 1-01.54 3-03.56 2-02.36 1-03.13 1-03.11 3-03.13 2.

Näytä koko artikkeli →