Enni Pet­re­lius rulla-ampumahiihdon SM-prons­sil­le

Ounasvaaran Hiihtoseuran monilahjakkuus Enni Petrelius oli sunnuntain ainoa lappilaismitalisti rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa Kontiolahdella. Petrelius sijoittui N15-sarjan normaalimatkan kilpailussa pronssille Larsmo IF:n Rebecca Sandnäsin ja Kontiolahden Inka Hämäläisen jälkeen. Petrelius ampui kolmelta paikalta kolme sakkoa ja hävisi mestarille 2.20. Sandnäs ampui vain yhden sakon. Hopeamitalistiin eroa jäi 1.40.

Kuva: Enni Petrelius liitti kesän SM-mitalisaldoon rulla-ampumahiihdon pronssin.

Lauantain sprintissä hopealle N17-sarjassa sijoittunut Emilia Irvankoski hutiloi nyt ammunnassa, sillä neljältä paikalta tuli peräti 11 sakkoa. Sijoitus oli nyt neljäs 2.19 voittajaa perässä. Kirkkaimman lätkän sai kaulaansa Hollolan Urheilijoiden Kristiina Rantakömi, joka hänkin ampui kuusi sakkoa. Kaikki mitalistit ampuivat 6-8 sakkoa, joten ammuntakeli oli haastava.

N19-sarjassa lauantaina sprintissä hopeaa napanneella Johanna Isojärvellä ei ollut nyt paras päivä, sillä hän jäi sijalle kahdeksan 3.03 voittajaa perässä. Hän ampui samat sakot (6) kuin tuplamestari Heidi Nikkinen. Lauantain sprintissä hän jäi Nikkisestä vain reilut viisi sekuntia. N19-sarjan paras lappilainen oli sunnuntaina OH:n Sanni Oikkonen, joka yhdeksästä sakosta huolimatta oli 7:s 3.01 voittajaa hitaampana.

M17-sarjan normaalimatkalla OH:n Severi Oikkonen sijoittui 7:nneksi 6.31 voittajaa perässä. Oikkonen täräytti 9 sakkoa. Sama 9 sakkoa saldosi myös Eetu Petrelius M19-sarjassa. Sijoitus oli 11:s 13 minuuttia mestaria, Otto Inveniusta perässä.