Ir­van­kos­ki ja I­so­jär­vi ho­pe­al­le rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa

Ounasvaaran Hiihtoseuran saldo Kontiolahden rulla-ampumahiihdon SM-kisojen sprinttimatkoilta oli kaksi hopeista mitalia. Mitaleista vastasivat Johanna Isojärvi ja Emilia Irvankoski.

Kuva: Emilia Irvankoski (vas.) ja Johanna Isojärvi

Ampumahiihtoliiton Vuokatti-ryhmään kuuluva Johanna Isojärvi oli lähellä täysosumaa N19-sarjassa, sillä hän hävisi mestaruuden vain 5,2 sekunnilla. Edelle ehti vain moninkertainen nuorten MM-mitalisti, Kouvolan Hiihtoseuran Heidi Nikkinen. Molemmat kiersivät sakkoringin kahdesti. Samassa sarjassa OH:n Sanni Oikkonen sijoittui seitsemänneksi 1.27 voittajaa perässä. Oikkonen ampui neljä hutia, joten sakkokierroksia kertyi saman verran.

OH:n toinen mitalisti oli Isojärven ja Oikkosen tapaan Vuokatti-ryhmään kuuluva Emilia Irvankoski. Hän piti rullilla kovaa vauhtia, mutta ampumapaikan 2+4 sakkoa veivät mestaruussauman. Hän hävisi N17-sarjan voittaneelle Hollolan Urheilijoiden Anniina Jokiselle 1.16. Jokinen selvitti ampumapaikat yhdellä sakolla.

Ounasvaaran Enni Petrelius sijoittui N15-sarjan sprintissä viidenneksi. Hän jäi Kontiolahden Urheilijoiden mestarille Inka Hämäläiselle 1.01. Molemmille tilastoitiin kaksi sakkoa.

M19-sarjan sprintissä Eetu Petreliuksen sijoitus oli 11:s kolmella sakolla. Kärki, Otto Invenius, kulki kovaa, sillä aikaeroa tuli 7.26.