Seuran vuosikokous pidettiin OH:n Majalla

Vuosikokouksen päätöksiä

Ounasvaaran Hiihtoseura piti eilen vuosikokouksensa Ounasvaaran Majalla. Kokous avattiin hiljaisella hetkellä edesmenneen puheenjohtajan ja kunniajäsen Esko Kähkösen muistolle.

Mennyt tilikausi oli seuralle taloudellisesti hyvä, tilikausi oli ylijäämäinen 20t€.

– Tämä oli kolmas perättäinen tilikausi, joka oli  plusmerkkinen. Talouden tasapainon saavuttamiseksi tehty kova työ on tärkeä puskuri seuran toiminnan kannalta, kun pandemiatilanne heittää pitkän varjon myös seuran alkavan kauden toiminnan ylle, toteaa puheenjohtaja Heikki  Autto.

Talvilajien osalta maaliskuussa keskeytynyt kausi perui seuralta monia merkittäviä tapahtumia, kuten ampumahiihdon SM-kilpailut ja Konttisen Kisat. Yhteistyössä muiden organisaatioiden ja järjestöjen kanssa järjestettävistä tapahtumaperuutuksista merkittävimmät olivat Napapiirin Hiihto sekä opiskelijoiden hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut.

Suurin yksittäinen vaikutus seuran kannalta on ollut Napapiiri-Jukolan siirtymisellä. Valmistelut kesän 2020 tapahtumaan olivat erittäin hyvällä mallilla. Valmisteluja jatketaan kohti ensi kesää aktiivisesti, siitä mihin siirtopäätöksen aikaan keväällä jäätiin.

-Napapiiri- Jukolan yhteistyökumppanit eivät säikähtäneet siirtopäätöstä, vaan ovat lähes kaikki mukana ensi kesän tapahtumassa. Talkoolaisten rekrytointikin on hyvällä mallilla, muutama sata talkoolaista puuttuu vielä tarvittavasta 1500 talkoolaisesta, joten hyvin ehtii vielä mukaan joukkoon, vinkkaa toiminnanjohtaja Ilkka Ruotsala.

Tuleva tilikausi on haasteellinen, koska koronan vaikutuksia sen kestoa on vaikea ennakoida. Seura kuitenkin tekee välttämättömiä investointeja urheilutoiminnan kehittämiseksi. Seuramme lasten ja nuorten harrastajamäärät ovat noususuunnassa.

-Seuramme on tiivistäneet entisestään yhteistyötä Santasport Lapin urheiluopiston kanssa. Yhteistyöllä kehitetään lajiemme harrastus,- kilpailu,- tapahtuma,- leiri – ja koulutustoimintaa. Yhteistyössä on päästy myös palkkaamaan henkilö mäkihypyn lajivalmentajaksi, iloitsee Ruotsala

Seuramme lajien harjoitus- ja kilpailuolosuhteiden kehittämiseksi käydään tiivistä yhteistyötä Rovaniemen kaupungin kanssa. Seura on erittäin tyytyväinen uusien ja korvaavien kilpailulatujen valmistumiseen tälle syksylle Ounasvaaralle. Seuramme neljästä urheilujaostostamme kolmeen on valittu uusi puheenjohtaja kesän ja syksyn aikana. Ounasvaaran Hiihtoseuran jäsenmäärä on 1014.

Vuosikokous valitsi myös erovuoroisten tilalle uudet jäsenet seuran johtokuntaan. Johtokunnan varsinaisten jäsenten kokoonpano on kaudelle 2020-2021 : Heikki Autto, pj, Juhani Huhtala, Olli Salmela, Jukka Mäyrä,  Jani Irvankoski, Annu Tyyskänen, Pasi Oikkonen, Pirjo Muranen ja Juha Rantala.