Ounasrastien yöttömän yön rogaining 20.7.

Nyt on tarjolla tilaisuus kokeilla rogainingia tutuissa Ounasvaaran maisemissa!

Ounasvaaran hiihtoseuran suunnistusjaosto järjestää kaikille avoimen rogainingin Ounasvaaran maastoissa perjantaina 20.7. klo 21.00-24.00. Suunnistusaika on 3 tuntia. Joukkueessa voi olla 2-3 henkilöä ja tarjolla on miesten sarja, sekasarja (joukkueessa vähintään 1 nainen) sekä pyöräilysarja. Karttana toimii Ounasvaaran kartta mittakaavalla 1 : 15 000. Rastipisteistä suuri osa on suunnistuksellisesti helppoja, joten tapahtuma sopii myös vähemmän suunnistaneille. Tapahtuman hinta 10 €/joukkueen jäsen, eli 2-hengen joukkueelta 20 € ja 3-hengen joukkueelta 30 €.

Kyseessä ei ole virallinen kilpailu. Jokainen liikkuu maastossa omalla vastuulla.

Kilpailuohjeet

Lisätietoja rogainingista yleensä alla:

Mitä on rogaining? (lähde: http://www.rogaining.fi/mita-on-rogaining/ )

Rogaining on joukkuelaji, jossa korostuvat reitin suunnittelu, suunnistustaito ja kestävyys.

Rogaining on joukkuelaji. Joukkueen koko on 2–5 henkilöä, ja joukkueessa voi olla miehiä, naisia tai sekä että.

Rogaining-kilpailu alkaa suunnittelujaksolla, jonka aikana joukkueet suunnittelevat, mitkä rastit heidän kannattaa etsiä ja missä järjestyksessä. Suunnitteluaikaa on kilpailun kokonaispituudesta riippuen yleensä 1–3 tuntia.

Rastit saa kiertää vapaavaintaisessa järjestyksessä ja tavoitteena on kerätä määräajassa mahdollisimman monta pistettä. Eri rasteista saa eri määrän pisteitä, mikä vaikeuttaa reitin suunnittelua.

Rogaining-kilpailut kestävät yleensä useampia tunteja, eli kyseessä on selkeästi kestävyyslaji. Rogainingin “perusmatka” on 24 tunnin kilpailu, mutta käytännön syistä useimmat kilpailut ovat selvästi sitä lyhyempiä, tyypillisesti 3–8 tuntia.

Kilpailun aikana saa koska tahansa palata kilpailukeskukseen syömään, juomaan, lepäämään tai vaihtamaan varusteitaan. Pitkäänkin kilpailuun voi näin hyvin osallistua, vaikka ei olisikaan huippukuntoinen kestävyysurheilija. Maastossa voi liikkua juuri itselle sopivaa vauhtia, pitää taukoja niin paljon kuin haluaa ja tulla pois koska tahansa ennen määräaikaa.

Ainakin osa rasteista pyritään sijoittamaan maaston hienoimpiin paikkoihin. Vapaasti valittavan reitin ohella tämä rogainingista erinomaisen lajin kaikille luonnossa viihtyville.

 

SUUNNISTUKSEN YHTEISTYÖKUMPPANIT