Retrojukola 14.9. Ounasvaaralla

Ounasvaaran Hiihtoseuran suunnistusjaosto järjestää Retro-Jukolan Ounasvaaralla to 14.9. Tapahtumalla juhlistetaan samalla Ounasvaaran Hiihtoseuran 90-vuotista taivalta ja virittäydytään kohti tulevaa Napapiiri-Jukolaa 2020. Tapahtuma on syksyn viimeinen Ounasrastitapahtuma ennen Firmaliigaviestiä. Lähtöpaikkana on Sky-hotellin alaparkki.

Ounasvaaran Hiihtoseura järjesti Jukolan viestin Ounasvaaralla 14-15.6.1980. Venlajoukkueita oli tuolloin mukana 191 ja Jukolajoukkuita 507. Kilpailukeskus sijaitsi hiihtostadionilla.

Retrojukolatapahtumassa pääsee iltarastien yhteydessä suunnistamaan vuoden 1980 Venlojen 1-osuuden (5,1 km) ja Jukolan 4-osuuden radan (8,1 km) alkuperäisellä Jukolakartalla. Vain lähtö ja maalipiste ovat eri paikassa ja viimeinen rasti puuttuu. Leimaus tapahtuu perinteisellä pihtileimauksella. Ajanottoa varten käytetään kuitenkin Emit-kilpailukortteja. Halutessaan suunnistajat saavat saman radan painettuna nykyiselle kartalle. Jukola-ratojen lisäksi tarjolla on lisäksi helpohko C-rata (3,3 km) painettuna uudelle kartalle.

Paikalla on nähtävänä Jukola 1980 kartat sekä vanhoja valokuvia tapahtumasta. Sotilaskotiyhdistys on paikalla myymässä kuuluisia munkkejaan kahvin kera.

Pyydämme osallistujia pukeutumaan tilaisuuden luonteen mukaisesti mahdollisimman retrohenkisiin suunnistusasuihin. Paras asu palkitaan yllätyspalkinnolla! Valinnan tekee täysin puolueellinen raati.

Tervetuloa muistelemaan menneitä Napapiiri-Jukolaa 2020 odotellessa!

SUUNNISTUKSEN YHTEISTYÖKUMPPANIT