Aino, Sanni, Heta ja Ansa-Lotta valittu hiihtosuunnistuksen nuorten arvokisoihin 21.-26.2.

Hiihtosuunnistuksen alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut, alle 17-vuotiaiden EM-kilpailut sekä maailman cup järjestetään 21.-26.2. Ruotsin Uumajassa. Nuorten joukkueissa on yhteensä 18 urheilijaa, joista neljä edustaa hiihtosuunnistuksessa Ounasvaaran Hiihtoseuraa. Aino Rantala, Sanni Oikkonen sekä Heta Virtanen kilpailevat alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa ja Ansa-Lotta Ojanaho alle 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Lisäksi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa on mukana tällä kaudella OH:n väreissä hiihtosuunnistanut sveitsiläinen Natalja Niggli.

 

Alla tyttöjen kommentteja kauden sujumisesta ja tulevista kisoista:

Miten talvi on sujunut harjoittelun ja kisojen osalta?

Heta: Harjoittelu on sujunut ihan hyvin ja lumille olen päässyt riittävästi treenaamaan leirien myötä siihen nähden, millainen lumitilanne täällä etelässä on ollut. Kisat on mennyt omalta osalta vähän alakanttiin tällä kaudella syystä jos toisesta.

Sanni: Harjoittelu on sujunut onnistuneesti ja hyvä kunto on löytynyt kisakaudelle. Muuten kisakausi on mennyt ampuma- ja maastohiihto painotteisesti ja hiihtosuunnistus on jäänyt tänä talvena hieman vähemmälle.

Aino: Talvi on mennyt suunnitelmien mukaan, saanut treenattua oikein hyvin ja olen takaisin omalla tasolla syksyn oudon sairasjakson jälkeen. Vaikka kunto on kohdillaan niin se ei ole harmillisesti näkynyt hisukisoissa vähän puutteellisten kartanlukutaitojen takia 😀

Ansa-Lotta: Talven harjoituskausi on sujunut aika mutkitta ja sairasteluilta on vältytty pääosin noin viikko sitten sairastettua flunssaa lukuun ottamatta. Kolme viikkoa treenasin Espanjan lämmössä joulun aikaan, muuten treenit on olleet pääosin hiihtopainotteisia. Käyn urheilulukiota, joissa aamutreeneissä olen käynyt syksystä lähtien hiihtäjien treeneissä. Kisat on pysynyt aika tasapainosina, paitsi yksi iso epäonnistuminen tapahtui Sonkajärven viimeisessä katsastuskisassa.

Mitkä ovat tavoitteesi tulevien arvokisojen osalta?

Heta: Tavoitteet on korkealla, sijoitustavoitteita en uskalla sanoo, mutta lähtökohtaisesti tavoitteena saada omantasoset suoritukset ja katsoa mihin se riittää.

Sanni: Tavoitteena kisoihin on lähteä tekemään onnistuneita suorituksia ja saada suunnistuksesta sujuvaa.

Aino: Ihan ykköstavoite on saada edes yks nappikisa. Toki ei haittaa, vaikka jokainen menisi putkeen. Sijoitustavoitteita ei ole, olen enemmän tyytyväinen hyvästä suorituksesta kuin hyvästä sijoituksesta.

Ansa-Lotta: Tulevien kisojen tavoitteenani on tehdä jokaisessa kisassa oma paras suoritukseni, ja pystyä nollaamaan edelliset kisat mielestä ja keskittyä 100% seuraavan päivän kilpailuun.

Mikä matka on lempi/päämatkasi ja miksi?

Heta: Päämatkat ovat pitkämatka ja sprintti henkilökohtaisista kisoista, sillä pitkä matka on sujunut suhteessa keskimatkaan paremmin tällä kaudella ja pitkä matka on väliaikalähdöllä. Sprintti sen takia, koska tulee olemaan todennäköisesti fyysistä ja hiihtovauhti korostuu sekä se on myös väliaikalähtö.

Sanni: Eniten odotan keskimatkaa ja sprinttiä. Keskimatka kisataan yhteislähtönä, joka tekee kisasta mielenkiintoisen ja vauhdikkaan ja siinä pääsen myös ehkä eniten hyödyntämään hiihtovauhtia, mikä on vahvuuteni. Sprintti on aina ollut lempimatkani hisussa, joten sitä odotan myös innolla.

Aino: Minulla ei ole varsinaisesti päämatkaa, mutta lemppari on kyllä sprintti. Siinä pääsee yleensä tykittään isoa uraa, eikä se ole niin pitkä, että keskittyminen kerkeäisi herpaantua.

Ansa-Lotta: Lemppari/päämatka kisoissa on ehkä pitkämatka, sillä siinä korostuu kestävyys sekä on mahdollista tehdä erilaisia reitinvalintoja ja valita niistä omia vahvuuksia ajatellen paras vaihtoehto. Lisäksi pieni virhe ei korostu loppuajassa niin paljon ja se on vielä mahdollisesti paikattavissa.

 

Kisojen aikataulu (paikallista aikaa):

Perjantai 21.2.          

Model event

Lauantai 22.2.           

10.00 EYSOC Sprint

11.00 JWSOC Sprint

12.00 WCUP Sprint

Sunnuntai 23.2.          

10.30 EYSOC Long

10.30 JWSOC Long

12.00 WCUP Long

Tiistai 25.2.

10.00 WCUP Men Middle Mass Start

10.10 WCUP Women Middle Mass Start

11.10 EYSOC Men Middle Mass Start

11.20 EYSOC Women Middle Mass Start

12.00 JWSOC Men Middle Mass Start

12.10 JWSOC Women Middle Mass Start

Keskiviikko 26.2.          

9.30 M17 Relay

9.35 W17 Relay

9.40 M20 Relay

9.45 W20 Relay

9.50 M21 Relay

9.55 W21 Relay

 

Joukkuevalinnat: https://www.suunnistusliitto.fi/2020/02/hiihtosuunnistuksen-maailmancup-avauksen-joukkuetta-taydennetty/

Kisasivut: http://umeaok.se/wcup2020/