Jukola ja Tähtipäivät kohtasivat napapiiripysäkillä 1.1.1600

Ounasvaaran Hiihtoseuran JUKOLA 2020-projekti esittäytyi valtakunnallisilla Tähtipäivillä 26-28.2.2016 Arktikumissa ja Pilkkeessä Rovaniemellä.

Vuosittain eri puolilla maata järjestettävillä tähtiharrastajien päivillä vieraili yli tuhat osanottajaa, alkaen päiväkoti- ja koululaisryhmistä kaikenikäisiin tähtitieteestä kiinnostuneisiin paikallisiin ja kansainvälisiin vieraisiin. Tähtipäivien teemana oli tällä kertaa arktinen valo ja pimeys. Tapahtuma sisälsi luentoja, planetaarioesityksiä, näyttelyjä, työpajoja ja myyntipisteitä. Ohjelma oli monipuolinen, hyvin suunnattu ja alueellisesti kiinnostava. Tapahtumalla oli erinomaiset puitteet ja laadukkaat järjestelyt.

Kiitokset paikalliselle järjestäjäkerholle Pohjan kruunulle ja Ursalle onnistuneista Tähtipäivistä 2016 !

Ounasvaaran Hiihtoseuran JUKOLA 2020-projekti esiintyi Tähtipäivillä tapahtumatarinallaan ”Jukola ja napapiiri kohtaavat 2020”.

Jukolan Viestistä 2020 kiinnostuneet saivat kuvauksen runsaan neljän vuoden päästä napapiirillä Rovaniemellä järjestettävän tapahtuman valmistelutilanteesta, strategioista, tavoitteista ja suunnitelmista. Niiden mukaan tapahtuman paikallista teemaa ja ainutkertaista tarinaa taustoitetaan sekä matkailullisesta että napapiirin uudesta ja mielenkiintoisesta tähtitieteellisestä tiedosta lähtien.

Jukolan Viesti 2020 ja napapiiri kohtasivat Tähtipäivillä Arktikumissa ja Pilkkeessä tavallaan jo samalla ”napapiirin aikapysäkillä”, kun tähtitieteellisen napapiiritiedon tuottamiseen ja jakeluun kehitetty laskuri osoittaa napapiirin ohittaneen molempien tiedekeskustalojen aulatilat niinkin erityisenä päivänä kuin 1.1.1600 !

Napapiirin aikapysäkkiominaisuuden havainnollistamiseksi julkaistiin Tähtipäivillä historian ensimmäinen ”AIKAMATKALIPPU napapiiritiedon lähteille”. Lippu tarjoaa käyttäjälleen omakohtaisen virtuaalisen matkan napapiiritiedon kiehtoville lähteille.

Aikamatkalipun ja napapiiripysäkkien idea on vapaasti kaikkien käytettävissä laskurin koko toiminta-alueella napapiirivyöhykkeellä.

Historian ensimmäisen aikamatkalipun tuottamiseen osallistunut Painatuskeskus Finland Rovaniemeltä työstää idean pohjalta henkilö- tai yrityskohtaisia aikamatkalippuja aiheesta kiinnostuneiden asiakkaidensa käyttöön.

SUUNNISTUKSEN YHTEISTYÖKUMPPANIT