Lapin AM-suunnistus 13.8.2016 ja Maakuntaviestit 14.8.2016

AIKA

La-Su 13.-14.8.  Lauantaina 13.8 klo 15:00 ja sunnuntaina 14.8 klo 10:00 alkaen.

PAIKKA

Napapiiri, Rovaniemi

VASTUUHENKILÖ

Kilpailunjohtaja Tarmo Oikarinen

LISÄTIEDOT

Lappilaisen suunnistuksen superviikonloppu

AM-kisat ja maakuntaviesti 13.-14.8.2016 Rovaniemellä.

Jukolanviesti kokoaa vuosittain yhteen niin maailman huiput kuin kuntosuunnistajatkin suunnistajien jouluun. Lappilaisen suunnistuksen superviikonloppussa meillä lappilaisilla suunnistuksen ystävillä on mahdollisuus pikkujoulun viettoon Lapin aluemestaruuskisoissa, jossa kaikki suunnistuksen harrastajat voivat osallistua henkilökohtaiseen ”kilpailuun” omassa ikäsarjassaan. Pikkujoulujen jatkot pidetään heti seuraavana päivänä jolloin maakuntaviestin yhteydessä on mahdollisuus osallistua viestiin kootuilla yhteisöjoukkueilla. Viesti on tarkoitettu ensisijaisesti kuntajoukkueille kuten Jukolanviestikin seurajoukkueille, mutta myös ”kaveri- tai työporukalla” on nyt mahdollisuus päästä kokemaan myös maakuntaviestisuunnistuksen tunnelmaa.

Kilpailu? Aluemestaruusviikonvaihteessa on turha karsastaa sanaa kilpailu, sillä jokainen lappilainen kuntorastikävijä voi aivan tavalliseen kuntosuunnistushenkeen osallistua ”kilpailuun” ilman kilpailulisenssiä. Kilpailun luonne onkin siis varsin kuntosuunnistuspainotteinen. Ainoastaan lähtöaika määräytyy etukäteen ja Jukolanviestin tyyliin osallistuja pääsee metsään numerolapun kera. Radat ovat suunniteltu upouudelle iltarastikartalle kuntosuunnistuksen B-radan taitovaatimuksin, vanhemmissa ikäsarjoissa C-radan.

Maakuntaviesti? Viesti on tarkoitettu ensisijassa kuntajoukkueille. Kunnat ympäri Lapin maksavat joukkueiden osallistumisen, joten rakentamalla joukkueita ”sääntöjen mukaisin kokoonpanoin” pääsee viestiä juoksemaan ”kunnan piikkiin”. Viestiin on kuitenkin myös mahdollista osallistua erinäisin yhteisöjoukkuein, jolloin juoksijoiden iällä ja/tai sukupuolella ei ole merkitystä.

Tarkemmat ohjeet superviikonlopusta tulevat järjestävän seuran Ounasvaaran Hiihtoseuran nettisivuille osoitteeseen www.oh.fi .

Tervetuloa lappilaisten kunto- ja kilpasuunnistajien yhteiseen Pikku-Jukolaan!

KALENTERI

Hippo-suunnistuskoulu 27.5.
Pajakylä, Napapiiri
Fysiikkaharjoitus
Ounasrastit 30.5.
Pöyliöjärvi, Ranuantie

SUUNNISTUKSEN YHTEISTYÖKUMPPANIT