Tervetuloa sivulle, mahtavaa että olet kiinnostunut suunnistuksen aloittamisesta! 🙂

Suunnistus on mitä mainioin koko perheen luontoliikuntalaji. Suunnistuksessa opit liikkumaan luonnossa ja se vie sinut tutustumaan erilaisiin maastoihin niin Rovaniemellä, kuin muuallakin Suomessa. Suunnistuksessa saat liikkua koskemattoman luonnon keskellä ja irrottautua hetkeksi kiireisestä arjesta. Suunnistus haastaa fyysisen kunnon lisäksi myös päätä sopivan tasoisilla suunnistustehtävillä.

Käynnissä on nyt poikkeuksellinen kevät ja kesä, joten toimintaa ei pystytä tarjoamaan alla kuvatulla tavalla. Lue lisää koronan vaikutuksista OH:n suunnistustoimintaan täältä

Ounasvaaran Hiihtoseura tarjoaa suunnistuksen harrastus- ja kilpailutoimintaa Rovaniemen seudulla lasten suunnistuskoulun, lasten ja nuorten ryhmien sekä Ounasrastien puitteissa. Lasten suunnistuskoulu on tarkoitettu 4-14-vuotiaille aloittelijoille ja kokeneemmille suunnistajille. Lasten ja nuorten ryhmissä harjoittelevat jo suunnistuksen perusteet taitavat alle 21-vuotiaat. Ounasrasteilla puolestaan jokaisella on mahdollisuus ostaa kartta ja suunnistaa valitsemansa rata yksin tai yhdessä kaverin kanssa.

Lasten suunnistuskoulu on luontevin tapa aloittaa suunnistus ja tulla mukaan OH:n suunnistusjaoston toimintaan. Lasten suunnistuskoulu käynnistyy heti toukokuun alussa ja kevätkausi kestää kesäkuun loppuun. Heinäkuun ajan suunnistuskoulu on kesälomalla, mutta palaa syyskauden alkaessa elokuussa ja kestää syyskuun loppuun. Mukaan kannattaa liittyä heti toukokuussa, mutta jos suunnistuskärpänen puraisi vasta kesällä, on mahdollista tulla mukaan myös pelkästään syyskaudeksi.

Lasten ja nuorten ryhmät harjoittelevat toukokuusta syyskuulle viikottain fysiikka- ja suunnistusharjoitusten parissa. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki suunnistuksen perusteet osaavat ja ryhmämaksun maksaneet alle 21-vuotiaat.

Tämä sivu päivittyy kevään edetessä, mutta jos haluat tietää jostain asiasta lisää niin kysy ihmeessä sähköpostilla suvi.oikarinen(at)outlook.com.

Nähdään rasteilla!