Napapiiri palasi kartalle

JUKOLA-2020 Joulutarina 2015

JUKOLA 2020 järjestäjän uutistoimituksen postilaatikkoon tipahti äskettäin asiakkaan joulukortti kaukaa etelästä. Ei mikään ihan tavallinen kortti, sillä siinä oli mukana avain.

Kadonneen napapiirin salaisuus?

Keravalla saakka oli saatu selville, että olemme järjestämässä Jukolan Viestiä napapiirille vuonna 2020.

Asiasta kiinnostunut, Keravan Urheilijoiden suunnistaja-maanmittari Reino Ruotsalainen oli yrittänyt aluksi Suomen yleisiltä kartoilta löytää tapahtumamme ainutlaatuista leveyspiiriä. Mutta eihän tähtitieteellistä napapiiriviivaa valtakunnan yleisiltä kartoilta ollut löytynyt enää aikoihin.

Reino ei tästä lannistunut, vaan kaiveli jonkin aikaa osaamiskirstunsa pohjalta vanhoja avaimenperiään. Ja sieltähän se löytyi, napapiirin taika-avain.

Napapiirikalenterimme aukesi

Reino kokeili aika- ja paikkatietoavaintaan meidän JUKOLA 2020 napapiirikalenteriimme. Ja …..sehän aukesi! Sama avain näytti käyvän myös napapiiritiedon nettilukkoon.

Löydä oma napapiirisi

Ja tässähän se napapiiri onkin, kartalla.

Miksihän Reinon kartassa on kaksi viivaa – eikös pohjoisia napapiirejä ole vain yksi ? Tämä ja monta muutakin napapiiriasiaa selviää tältä sivulta.

Seuraa JUKOLA 2020 tiedotusta, monta muutakin ihmeellistä asiaa selviää järjestäjän napapiirikalenterin seuraavista luukuista, aikanaan.

Kiittäen JUKOLA 2020 uutistoimituksen puolesta mielenkiintoisesta kuluneesta vuodesta.

Hyvää Joulua 2015 sekä Uutta ja ihmeellistä Napapiirivuotta 2016 !

JUKOLA 2020 – uutistoimittajat Jouko Ylitervo ja Jouni Keskinarkaus