6.8.2018

Seurat ovat kyselleet tyhjiä karttoja omien harjoitusten tekemiseksi harjoitusmaastoihin. Olemme linjanneet alueiden muiden toimijoiden kanssa että tarjoamme vain meidän tekemiä harjoituksia joissa on huomioitu maastoihin asetetut rajoitukset. Tästä syystä toivomme etteivät suunnistajat tekisi harjoitusratojen rastien avulla omia ratojaan sillä tuolloin reitti voi kulkea ”rauhoitetuksi” tarkoitetun alueen läpi. Harjoitusten urautumista ei tarvitse juurikaan pelätä sillä maasto on varsin hyvin kulutusta kestävää. Lisäksi ensi vuodeksi on taas tarjolla uudet harjoitukset myös tänä vuonna avoinna oleviin maastoihin. Mikäli viiden harjoitukset anti tuntuu riittämättömältä pohjoiseen matkustettaessa niin suosittelemme hyödyntämään SK Pohjantähden SM-sprinttitreenejä https://www.skpohjantahti.fi/kilpailut/sm2018/harjoittelu.php tai SM-keskimatkan 2019 harjoituspaketteja Pudasjärvi-Taivalkoski -akselilla SM-keskimatkan 2019 treenipaketit. Itse SM-viesteissä moni asia alkaa olla kisojen läpivientiä vaille valmista.

17.7.2018

Suunnistuskesän ja kesän ollessa kuumimmillaan on aika aloittaa SM-viestijoukkuespekulaatiot. Alla olevan matkataulukon kautta D21- ja H21-sarjat voivat myös aloittaa joukkueiden roolittamisen suunnittelun sillä nyt on tarjolla osuuksia eri ominaisuuksille. D21/1 on aina varman, hyväkuntoisen luottoaloittajan osuus. D21/2 on vauhdikas keskari jossa ei ole sijaa virheille. D21/3 taas on totutusti ratkaisuosuus jossa homma voidaan ratkaista sekä suunnistamalla että juoksemalla, suuntaan jos toiseen. H21/1 on kuin tehty joukkueen luottoaloittajalle. H21/2 mennään puolen tunnin pintaan, joten tarjolla on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. H21/3 on joukkueen taitopäällikön, keskimatkan erikoismiehen osuus jossa pedataan ankkurille lopulliset asetelmat. H21/4 ratkaisee sitten pelin osuudella jossa polven pitää nousta alueen erilaisissa maastonosissa eikä koukkuja kannata tehdä. Syyskuussa nähdään miten ratamestari on onnistunut suunnitelmissaan ja joukkueet toteutuksissaan!

21.6.2018

Vuoden 2018 harjoituspaketit ovat nyt kokonaisuudessaan myynnissä. Suunnistamaan pääsee vaikka yöttömän yön auringossa kuten Napapiiri Jukolassa 2020. Molemmat myyntipisteet (ST1 Saarenkylä ja Shell Erottaja) ovat käytössä ja karttoja saa vaikka keskellä yötä (Shell). Myös SM-viestien radat ovat valmiina rastipukkeineen https://twitter.com/smviestit2018

3.6.2018

Koejuoksut viestiradoilla on aloitettu. Kaikenlaista on kuulemma tarjolla eikä naarmuilta tai kolhuiltakaan ole vältytty. ”Rastiympyrässä ei tarvitse näpertää ja koko ajan voi pitää yllä maksimivauhtia.” ”Raskasta on koko ajan sillä hankalaa maapohjaa riittää ja suot on yllättävän varvikkoisia sekä märkiä.” ”Tuohon tuli parin minuutin virhe ja tuohon minuutin…” Näyttää siltä että 2018 viestissä pitää suunnistajan olla kunnossa ja virheisiin ei ole varaa! Aivan niin kuin olisin kuullut tuon joskus ennenkin?

 

28.5.2018

Kilpailukutsu on julkaistu kisasivuilla. Muutoinkin valmistelutyöt etenevät yhtä vauhdikkaasti kuin kevät napapiirillä. Suurin osa rastipisteistä on merkitty maastoon ja rastipukkien rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Mikäpä maastossa on liikkuessa kun on lämmintä ja kuivaa eikä sääskistä tietoakaan…

6.2.2018

Ratamestariryhmän ratasuunnittelu on vielä hetken talviunilla. Maasto näyttää talvehtivan onnellisissa merkeissä sillä merkittäviä metsänhoidollisia toimenpiteitä ei ole tehty. Aina jotain pientä tapahtuu talousmetsäalueella jossa maanomistajia on paljon, mutta mikään ei viittaa siihen etteikö keväällä voitaisi jatkaa siitä mihin syksyllä jäätiin. Koska R1 ja R2 kilpailevat yhdessä on ratasuunnittelua pystytty suunnittelemaan siten että hajontaratoja tulee sarjoittain aiempaa enemmän. Poikkeuksena vielä naisten ja miesten pääsarjat joissa Napapiiri Jukolan esikisana koeponnistetaan Venlojen viestin verran erilaisia ratakarttoja. SM-viesteissä 90% sarjoista juoksee vähintään 9 ratavaihtoehtoa totutun kolmen sijaan. Kisat näyttävät miten hajonnat purevat kun yhteislähdöissä eri sarjat lähtevät vielä seitsemälle eri ykköshajonnalle eli yhteensä 21 rastille. Millehän sarjalle alla oleva hajontakaavio kuuluu vai kuuluuko millekkään? Sekin selviää ensi syksynä!

18.1.2018

Karttapalat ovat nähtävillä Karttapalat ja vanha kartta -sivustolla, missä on nähtävänä myös kilpailualueen vanha kartta vuodelta 1992. Ei muuta kuin etsimään karttapalojen kohteita vanhalta kartalta ja vertailemaan uutta sekä vanhaa kartoitustyyliä!

23.12.2017

niin kuin Rauhallista Joulua ja menestystä vuodelle 2018 niin elämässä kuin suunnistuksessakin. Ja tervetuloa Rovaniemelle SM-viesteihin 15.9.2018!

27.10.2017

Ensimmäinen karttapala julkaistu. Sivulla on luvassa uusi karttapala viikottain kolmen kuukauden ajan.

9.10.2017

Suunnistuksen SM-viestit 2018 järjestetään la 15.9. Rovaniemellä.

Ensimmäistä kertaa SM-viestien historiassa molemmat ryhmät (R1 ja R2) suunnistavat viestisuunnistuksen Suomen mestaruuksista samaan aikaan samassa paikassa. Kilpailu onkin samalla Napapiiri Jukolan 2020 esikilpailu kooten yhteen eri ikäiset viestisuunnistuksen ystävät.

Kilpailukeskus:

Kilpailukeskus sijaitsee Valajaskoskella 15 km Rovaniemeltä etelään. Kilpailukeskus rakentuu valtavan soramontun reunaan mahdollistaen kovapohjaisen ja kuivan paikan kilpailuiden infralle. Paikoitus tulee sijaitsemaan kilpailukeskuksen läheisyydessä alle 500 m päässä.

Maasto ja kartta:

Kilpailumaastossa on suunnistettu edellisen kerran 1990 luvun alkupuolella. Uusi kilpailukartta on Napapiiri Jukolan kartantekijän Matti Kivelän käsialaa. Kilpailualue koostuu monipuolisesta Rovaseuden talousmetsästä, jossa maastopohja ja kasvillisuus vaihtelee jatkuvasti alueen eri osissa. Pääosin hyväkulkuisia soita on alueella paljon.
Oman mausteensa pisimmille radoille tuovat Euroopan suurimmat hiidenkirnut. Muutoinkin jääkausi on jättänyt alueelle vahvan leimansa hiekkaharjujen, kivirakkojen, pyöreiden avokalliokumpareiden ja valtavien siirtolohkareiden muodossa.

Alustava kilpailuiden aikataulu *:

Klo 11.45     H21

Klo 12.00     H35, H45, H55, D45, D50

Klo 12.15     H18, H20, H60, H75, D16, D35, D55, D70

Klo 12.30     H16, H50, H70, D18, D20, D21, D60

* = muutokset lähtöaikoihin mahdollisia, mutta lähdöt pyritään ajoittamaan klo 12 aikoihin

Alustavat matkat *:

H21     8,5km + 5,5km + 6,5km + 9,5km

D21     5,6km + 5,0km + 6,4km

Muut sarjat:

Sääntömääräiset, osuudet yhtä pitkiä. Kaikilla sarjoilla hajontaa jokaisella osuudella.

* = muutokset matkoihin mahdollisia

Tervetuloa Rovaniemelle ja sunnuntaina Ouluun SM-sprinttiin!