Kuukauden suunnistaja: Antero Karvinen

Tässä juttusarjassa esittelemme joka kuukausi yhden seuramme aktiivisuunnistajista. Luvassa on esittelyjä kaiken tasoisista suunnistajista junnuista veteraaneihin ja harrastelijoista huippuihin.

Helmikuun kuukauden suunnistajana esittelemme pitkäaikaisen seura-aktiivin H70-sarjan Antero ”Antsu” Karvisen. Antsu tunnetaan erityisesti hiihtosuunnistusurien tekijänä ympäri maakuntaa.

Mikä on päälajisi?
Talvella Hiihtosuunnistuksen ja kesällä Tossusuunnistuksen harrastaja.

Mitä muuta harrastat suunnistuksen lisäksi?
Lähes kaikkea liikuntaa: Hiihtoa, vaelluskisoja, reserviläisurheilua, keilailua, curlinkia, ja nykyään etenkin lentopalloa (5-8x viikossa) sekä kalastusta kesällä ja talvella. Olen lisäksi ollut aktiivisesti mukana Ounasvaaran Ladun toiminnassa lähes 40 v.

Mitä teet työksesi/opiskelet?
Olen Emeritus geologi ja Lapin talven ihannoija.

Tykkäätkö enemmän kesästä vai talvesta?
^

Mikä on lempitreenisi?
Olen laiska harjoittelemaan ja pidän vireyttä yllä käymällä pelaamassa lentistä Napapiirin Pukkien kanssa.

Kauanko olet harrastanut suunnistusta ja mikä on saanut sinut pysymään lajin parissa? Toisin sanoen mikä on suunnistuksessa parasta?

Suunnistamaan aloitin vasta armeijassa Ylämyllyllä 1968 ja voitettuni kylmiltään sotilasläänin mestaruuden jäin lajiin koukkuun… Olen suunnistanut Jukolassa 1970 lähtien (Riihimäki) 3 kertaa lukuunottamatta joka vuosi. Suunnistuksesta on tullut minulle elämäntapa, joka on antanut paljon ja tuonut lukemattoimia ystäviä ympärilleni.

Paras saavutus urasi aikana?
Saavutuksilla ei voi kehua, mutta vuosien varrella on kertynyt pari viestin Suomen mestaruutta HiSun ikäsarjoissa Asko Harvalan ja Manu Korhosen kanssa sekä joku muu mitalisija. Erävaelluskisoista on sitten tullut enemmäkin tulosta niin avoimessa (Allan Hamarin) kuin veteraanisarjassa (Matti Alapoikelan ja vaimoni Liisan kanssa) n.30 v aikana: 8 Suomen mestaruutta, 12 hopeaa ja puolenkymmentä pronssilätkää.

Mikä on ollut mieleenpainuvin muistosi suunnistuksen parissa?
Mieleenpainuvimpana suunnistuksen parissa voisi pitää työskentelyä Luoston Jukolan valvojana Sodankylässa/Kemijärvellä 1994.

Tavoitteesi ensikaudella ja myöhemmin tulevaisuudessa?
Nykyään olen kuntosuunnistaja, joka käy mielellään iltarasteilla sekä kykyjen mukaan Jukolan viestissä ja ikäsarjaviesteissä. Suunnistus on eräs parhaista terveysliikuntamuodoista.

Motto:
Asioilla on tapana järjestyä.

Kenet haluaisit maaliskuun Kuukauden suunnistaja -esittelyyn?
Aabel Lehtoranta.

Sponsorit:
Rahapussi!

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa:
antsu.karvinen@gmail.com, facebook, whatsapp

SUUNNISTUKSEN YHTEISTYÖKUMPPANIT