Kuukauden suunnistaja: Marjo Bergman

Tässä juttusarjassa esittelemme joka kuukausi yhden seuramme aktiivisuunnistajista. Luvassa on esittelyjä kaiken tasoisista suunnistajista junnuista veteraaneihin ja harrastelijoista huippuihin.

Marraskuun kuukauden suunnistajana esittelemme 22-vuotiaan Marjo Bergmanin, jonka palkintokaapista löytyy Nuorten Jukolan voitto sekä useita hiihtosuunnistuksen SM-mitaleita. 

dsc_04881Mikä on päälajisi?
Hiihtosuunnistus

Mitä muuta harrastat hiihtosuunnistuksen lisäksi?
Suunnistusta, hiihtoa ja juoksua. Lisäksi tykkään katsoa leffoja ja jään myös helposti koukkuun tv-sarjoihin!?

Mitä teet työksesi/opiskelet?
Opiskelen luokanopettajaksi Lapin yliopistossa kolmatta vuotta. Välillä hääräilen opettajan sijaisena eri kouluissa, jos vain omien opintojen ohessa ehdin.

Tykkäätkö enemmän kesästä vai talvesta?
Apuaa… Tykkään kyllä molemmista! Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Ehkä talvi kuitenkin vie voiton, sillä en osaisi kuvitella asuvani paikassa, jossa ei olisi kunnon talvea. Sitäpaitsi talvella pystyy hisuttamaan!?

Mikä on lempitreenisi?
Pitkä vk treeni 30-40min ylävitosen maastoissa juosten tai hiihtäen

Kauanko olet harrastanut suunnistusta ja mikä on saanut sinut pysymään lajin parissa? Toisin sanoen mikä on suunnistuksessa parasta?
Suunnistuksen harrastamisen aloitin 7-vuotiaana ja kilpailemisen vasta 11-vuotiaana. Hiihtosuunnistuksen pariin tutustuin vasta 12-vuotiaana. Suunnistuksesta parasta tekee se, että siinä voi kehittää itseään koko ajan. Lisäksi siinä yhdistyy fyysinen puoli ja taitopuoli aivan eri tavalla kuin monissa muissa lajeissa. Suunnistuksen parissa pysymiseen on varmasti vaikuttanut myös mukavat seurakaverit ja muutenki hyvä ilmapiiri lajin parissa.

Paras saavutus urasi aikana?
Hiihtosuunnistuksessa henkilökohtainen SM-hopea ja SM-pronssi sekä muutama pariviesti ja viesti SM-mitalli. Suunnistuksen puolella Nuorten Jukola voitto.

Mikä on ollut mieleenpainuvin muistosi suunnistuksen parissa?
Minulle mieleenpainuvin muisto suunnistuksen parissa on Nuorten Jukola voitto 2012. Se oli minulle viimeinen mahdollisuus osallistua Nuorten Jukolaan,joten oli hienoa olla mukana voittajajoukkueessa. Reissu oli kaikinpuolin mahtava ja yhteishenki leijaili pilvissä! ?

Tavoitteesi ensikaudella ja myöhemmin tulevaisuudessa?
Koulun puolella on tavoite saada kandidaatintutkielma valmiiksi ensi kevääksi ja urheilun puolella opiskelun ehdoilla niin moniin kisoihin kuin ehdin ja saada siellä tehtyä mahdollisimman hyviä suorituksia. Sijoituksellisia tavoitteita en ole sen kummemmin tälle kaudelle asettanut. Tulevaisuudessa haluan jatkaa lajin parissa.

Motto:
”OHS!” eli oma hyvä suoritus! Motto ei ole minun oma keksimä, mutta pidin sen ajatuksesta heti ensi kuulemastani. Nykyään käytän sitä paljon niin urheilussa kuin opinnnoissa.

Kenet haluaisit Joulukuun kuukauden suunnistaja-esittelyyn?
Olli Ojanahon, joka kylläkin kerkesi jo vaihtaa seuraa Helsingin Suunnistajiin.

Sponsorit?
Vanhemmat ja välillä oma lompakko.

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa?
Instagram-tili löytyy itseltäni, mutta käytän sitä pääasiassa muiden seuraamiseen.

SUUNNISTUKSEN YHTEISTYÖKUMPPANIT