Kuukauden suunnistaja: Olli Ojanaho

Tässä juttusarjassa esittelemme joka kuukausi yhden seuramme aktiivisuunnistajista. Luvassa on esittelyjä kaiken tasoisista suunnistajista junnuista veteraaneihin ja harrastelijoista huippuihin.

Joulukuun kuukauden suunnistajana esittelemme jo Helsingin Suunnistajiin vaihtaneen moninkertaisen nuorten arvokisamitalistin Olli Ojanahon.

Kuva Kimmo Hirvonen

Mikä on päälajisi?
Suunnistus

Mitä muuta harrastat suunnistuksen lisäksi?
Harjoitusmuotona hiihtoa ja rullahiihtoa. Urheiluun liittyvien juttujen lisäksi teen ”vähän kaikenlaista”. Päällimmäisenä nyt tulee mieleen ainakin lukio-opinnot.

Mitä teet työksesi/opiskelet?
Opiskelen Ounasvaaran urheilulukiossa neljättä ja viimeistä vuotta.

Tykkäätkö enemmän kesästä vai talvesta?
Kesästä. Silloin pääsee suunnistamaan sulissa maastoissa eikä palele. Niin ja aurinkokin paistaa.

Mikä on lempitreenisi?
Kovat suunnistusvedot jossain hienossa maastossa missä en ole ennen käynyt. Ehkä kaikkein hauskin treeni on ylivauhtiset vedot, esimerkiksi 8-10 kertaa 2-3 minuuttia täysillä pitkin, 3-4 minuutin palautuksin. Tässä harjoituksessa pääsee vetämään todella kovaa!

Kauanko olet harrastanut suunnistusta ja mikä on saanut sinut pysymään lajin parissa? Toisin sanoen mikä on suunnistuksessa parasta?
Olen harrastanut suunnistusta siitä lähtien kun olin 5-vuotias vaahtosammuttimen kokoinen pikkupoika. Olen jatkanut lajin parissa jo noin 15 vuotta – suurimpana syynä se, että suunnistus on kivaa. Parasta on itse suunnistus mutta myös se, että pääsee käymään todella hienoissa paikoissa ympäri maailman. Pohjalaismurteella ilmaistuna suunnistuksessa myös ”tappaa uusia kavereita”.

Paras saavutus urasi aikana?
Parhaat saavutukseni tähän mennessä ovat varmaankin keskimatkan, pitkän matkan ja viestin nuorten maailmanmestaruudet Norjasta 2015.

Mikä on ollut mieleenpainuvin muistosi suunnistuksen parissa?
Mieleenpainuvin muisto on ehkä kuitenkin keväältä 2013, kun ryssin nuorten MM-katsastukset Tsekissä enkä ollut lähelläkään joukkuepaikkaa. Kevään kisoissa Suomessa olin napsinut järjestäen kärkipään sijoja mutta kesäkuun alussa sekä taidollinen että fyysinen suorittamiseni tulivat näkyviin google-haulla ”farssi”.Mikä on ollut mieleenpainuvin muistosi suunnistuksen parissa?

Tavoitteesi ensikaudella ja myöhemmin tulevaisuudessa?
Ensi kaudella tavoitteenani on harmoninen fyysisen ja taidollisen tikin muodostama kokonaisuus. Pyrin tekemään kaikki asiat niin hyvin, että voisin voittaa maailmanmestaruuden jonain päivänä.

Motto:
”Jos turvatarkastuksessa ei piippaa niin kunto ei ole riittävän rautainen”

Kenet haluaisit tammikuun Kuukauden suunnistaja -esittelyyn?
Lea Pirttilä

Sponsorit:
Metsähallitus, Lapland Safaris, Europcar, Lapin Hinauspalvelu, Noname, Inov8, Intersport Rovaniemi, Powerbar, Suunnistussäätiö

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa:
Twitterissä @olliojanaho ja facebookissa facebook.com/OOjanaho.

SUUNNISTUKSEN YHTEISTYÖKUMPPANIT