Tervetuloa Ounasvaaran Hiihtoseuran hiihtokouluun!

Hiihtokoulun pääasiana on hiihdon perustaitojen hankkiminen ja hiihdon taitotason valmiuksien asteittainen lisääminen ikäryhmille. Leikinomaisuus on vahvasti nähtävissä hiihtämisen opettelussa. Käymme läpi perinteisen ja vapaan hiihtotekniikat, sekä teemme fyysisten valmiuksien kehittämiseen liittyviä harjoitteita.

Opittavia asioita yleisten hiihtotaitojen (tasapaino sekä kehon ja välineiden hallinta jne.) ohella ovat hiihtäjän tasosta riippuen mm: käännökset, alamäen ja ylämäen tekniikat sekä perinteisen (tasatyöntö, yksipotkuinen tasatyöntö, vuorohiihto) ja vapaan hiihtotavan eri tekniikat (kuokka, wassberg, mogren).

Varsinaisten hiihdon ja sitä tukevien harjoitteiden ohella hiihtokoulussa painotetaan leikinomaisuutta ja mukavaa yhdessäoloa tavoitteena saada harrastuksesta innostuneita lapsia.

Varusteet

Huolehdi ennen hiihtokoulun alkua, että välineet ovat sopivat ja toimivat. Vihreän, sinisen ja keltaisen ryhmän lapset pärjäävät yksillä suksilla. Jotta lapsi kykenee hiihtämään vapaata ja perinteistä, suksen mallin tulisi olla comp (mahdollisuus hiihtää vapaata ja perinteistä) tai kruunupohja/pitopohjasukset. Karvapohjasuksilla vapaan hiihtäminen on mahdotonta ja epämiellyttävää. Jos lapsella on molemmille hiihtotavoille omat sukset, suosittelemme perinteiseen karvapohjasuksia. Vapaan tekniikan (luistelu) kerroille parhaiten soveltuvat välineet ovat pitovoiteettomat sukset.

Sauvan mitta kannattaa tarkistaa. Jos lapsella on yhdet sauvat, huolehdi, että sauvat yltävät lapsen kainalon ja olkapään puoliväliin.

Erilliset perinteisen sauvat tulisi ulottua kainaloon ja vapaan sauvat olkapään ja kaulan puoliväliin.

Vaatetus tulisi olla säänmukainen. Käsineet kannattaa olla lämpimät, sillä sormet kylmettyvät helposti jos on liian ohuet käsineet.

Tarkempi vuotuinen ohjelma päivittyy ennen hiihtokoulukauden alkua ja on nähtävillä oh.fi/hiihtokoulu sivustolla. Sinne tulee myös mahdolliset muutokset, Hippo-cup sarjahiihdot ja muut lisäykset.

Pakkasraja on -15. Se tarkistetaan hiihtopäivänä klo 16.30 ilmatieteenlaitoksen rautatieaseman mittauspisteestä. Jos pakkanen on -15 tai kylmempi, hiihtokoulu on peruttu. Perumisista ilmoitetaan SuomiSport sivuston kautta ja OH-Hiihtokoulun facebook sivuilla. Lataa puhelimeesi SuomiSport sovellus, joten saat helposti ajantasaiset tiedotukset.

Vanhempien vastuu

Huolehdithan, että lapsi on ajoissa paikalla ja, että olet hakemassa häntä hieman  ennen harjoituksen päättymisajankohtaa. Harjoituskertaan sopivat varusteet (sukset, sauvat, voitelu ja vaattet) on hyvä tarkistaa jo edeltävänä päivänä kuntoon. Tarkista ohjelma, että valitsette oikean tyylin sukset ja sauvat, jos teillä on molemmille tyyleille omat välineet. Seuraa aktiivisesti s-postiasi ja oh.fi/hiihtokoulun sivuja. Jos olet facebookissa, ota seurantaasi https://www.facebook.com/OunasvaaranHiihtoseura