AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2018


10.6. keskiviikon 13.6. harjoituksen pysäköintipaikka muuttuu. Alkuperäisellä paikalla on Lapin Nuuskujen näyttelyharjoitukset.  Harjoitus on kuitenkin samalla kartalla kuin maanantain ryhmällä.

Karttalinkki pysäköintiin

Pukinpolun varteen laitetaan rastilippuja lisäopasteeksi.


9.6. Viimeinen yhteisharjoitus pidetään Nivavaaran kartalla, Pukinpolun ja Pohjatuulentien risteyksessä olevalla hiekkakentällä.

Karttalinkki kokoontumispaikalle

HUOM! Harjoituksen voi aloittaa omaan tahtiin klo 18-19 välisenä aikana.

Lisätietoa sähköpostilla.


19.5.  Hox!, Hox! Viikon 21  harjoitus on siirretty Punaiselta tuvalta Yliopiston maastoon. Kokoonnumme Yliopiston pääoven edessä olevalla aukiolla klo 18.15.


16.5. KURSSI ON TÄYNNÄ.  Opetuksen laadun takaamiseksi, emme voi valitettavasti ottaa enempää oppilaita.


.Suuren suosion saavuttanut, Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämä, Aikuisten Suunnistuskoulu saa jälleen jatkoa keväällä 2018. Koulutus on tarkoitettu kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat oppia suunnistamaan. Opetus aloitetaan perusteista, joten osallistumiselle ei ole minkäänlaisia ennakkotietovaatimuksia.

Koulutuksen tarkoituksena on opettaa suunnistuksen perustaidot ja rohkaista kehittämään opittuja taitoja itsenäisesti, esimerkiksi Ounasrasteilla.

Koulutuksen pääpaino on käytännön harjoituksissa, jotka suoritetaan 2-4 oppilaan pienryhmissä. Jokaisen ryhmän mukana kulkee kokenut suunnistaja tukemassa ja ohjaamassa harjoituksen suoritusta.

Kurssi on soveltuu kaikille jotka (ja/tai):

  • Haluavat oppia uuden, kiehtovan harrastuksen
  • Haluavat kohottaa kuntoaan mukavan harrastuksen parissa
  • Haluavat oppia lukemaan karttaa ja käyttämään kompassia, jotta voivat turvallisin mielin lähteä vaikkapa marja- tai sienimetsään
  • Haluavat päästä eroon siitä epävarmuuden tunteesta, joka jäi käteen niistä armeijan tai koulun liikuntatuntien epämääräisistä suunnistuskokemuksista
  • Haluavat osallistua myös kuntosuunnistajille erinomaisesti sopiviin suunnistustapahtumiin kuten rastiviikot, Jukolan ja Venlojen viestit tai vaikkapa tunturisuunnistus.
  • Haluavat liikkua luonnossa kunnioitten sitä ja nauttien sen monimuotoisuudesta
  • Haluavat pysyä suunnistuskoulussa olevien lastensa tai lastenlastensa perässä ja ymmärtää mistä juniorit harjoitusten jälkeen puhuvat
  • Haluavat oppia ymmärtämään niitä työkavereita, jotka aamukahvipöydässä silmät loistaen kertaavat edellispäivän iltarastien reitinvalintoja

Ensimmäisellä nk. tutustumisjaksolla käydään läpi suunnistuksen perusteita, esitellään varusteita ja tehdään pieni suunnistusharjoitus. Tutustumisjakso on maksuton eikä sido osallistujaa mitenkään.

Varsinaiset käytännön harjoitukset pidetään pääsääntöisesti Ounasvaaran maastossa ja kokoontumispaikkana on joko Punainen Tupa tai OH:n maja.

Alustava aikataulu

Jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, järjestetään tutustumisjakso kahtena eri viikonpäivänä. Molempien tutustumisjaksojen sisältö on sama, joten riittää kun osallistuu yhdelle.

Tutustumisjaksot pidetään: ma 14.5 ja ke 16.5. klo 18.15 alkaen. Tutustumisjakso kestää n. 2 tuntia. Paikkana Punainen Tupa, osoitteessa Hiihtomajantie 4B (Urheiluopiston ja Ounashallin välisen pysäköintialueen jäähallin puoleisessa päässä oleva rakennus). Punainen tupa – Karttalinkki

Käytännön harjoitusten alku riippuu lumien sulamisesta, mutta tämän hetkisen arvion mukaan pääsemme aloittamaan maantaina 21.5.

Välineet ja varusteet

Harjoituksia varten ei tarvitse hankkia mitään erityisiä varusteita. Normaali ulkoiluun sopiva vaatetus ja jalkineet riittävät mainiosti.

Tarvittaessa pyrimme järjestämään myös edullisia välineiden ja varusteiden yhteistilauksia esim. laadukkaiden kompassien hankkimiseksi. Kompassien yhteishankinta pyritään toteuttamaan heti kurssin alussa, jotta kurssilaiset ehtivät tutustua kunnolla tulevaan ”työkaluunsa”.

Kustannukset

Kurssin hinta on 80 euroa ja sen voi maksaa myös useimmilla eri kuntoseteleillä ja Mind&body-kortilla. Osanottomaksu maksetaan viimeistään 1. maastoharjoituskerran yhteydessä. Laadukkaan ohjauksen lisäksi, osanottomaksuun sisältyy kaikki tarvittava materiaali (mm. kartat) sekä tarvittaessa lainavälineet, kuten esimerkiksi kompassi. Lisäksi kurssilaiset saavat kolme ilmaista osallistumista Ounasrasteille, jotka he voivat käyttää joko itse tai lahjoittaa eteenpäin.

Kevätauringon innoitamana todella posketon tarjous. Suunnistuskoulu ja Ounasrastien 2018 kausikortti yhteishintaan 120 euroa (normaalihinta 80+90 eli yht. 170 euroa).

Ja Ounasvaaran Hiihtoseuran jäsenille hinnat ovat vieläkin poskettomammat. Kurssin hinta 70 euroa ja kurssi+kausikortti  tasan 100 euroa.

 

Ilmoittautuminen

Vaikka tutustumisjakso ei sido osallistujaa mitenkään, toivotaan osallistujien ilmoittautuvan ennakkoon, jotta osaamme varata oikean määrän jaettavaa materiaalia.

Varsinaiseen suunnistusopetukseen osallistuvat voivat ilmoittautua joko ennakkoon tai viimeistään tutustumisjakson yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen pasi.jurmu[at]saunalahti.fi (korvaa [at] @-merkillä)

Koulutus viedään läpi yhtenä ryhmänä ja laadukkaan opetuksen takaamiseksi joudumme rajoittamaan osallistujien määrä maksimissaan 30 kurssilaiseen. Mikäli halukkaita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, täytetään paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa Suunistuskouluun!

 

SUUNNISTUKSEN YHTEISTYÖKUMPPANIT