AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULUA EI JÄRJESTETÄ KEVÄÄLLÄ 2020

 

AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2019


ASK2019 viimeinen harjoitus

Tulokset:  Maanantai Keskiviikko

Väliajat:  Maanantai Keskiviikko


15.5.2019 Sekä maanantain että keskiviikon ryhmät kokoontuvat samassa paikassa (päivitetty myös ASKn ohjelmaan)


9.5.2019 Tämän kevään kurssi on nyt täynnä. Enää ei voi ilmoittautua.


7.5.2019

HUOM! HUOM!

Keskiviikon 8.5. tutustumistilaisuuden pitopaikka on muuttunut.

Uusi paikka on Ounasvaaran peruskoulu, Poropolku 7. Käynti Ounasvaaran Supermarketin puoleiselta takaovelta.

(karttalinkki parkkipaikalle)

Seuraa rastilippuja:-)

Aloitetaan klo 18.15.


Suuren suosion saavuttanut, Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämä, Aikuisten Suunnistuskoulu saa jälleen jatkoa keväällä 2019. Koulutus on tarkoitettu kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat oppia suunnistamaan. Opetus aloitetaan perusteista, joten osallistumiselle ei ole minkäänlaisia ennakkotietovaatimuksia.

Koulutuksen tarkoituksena on opettaa suunnistuksen perustaidot ja rohkaista kehittämään opittuja taitoja itsenäisesti, esimerkiksi Ounasrasteilla.

Koulutuksen pääpaino on käytännön harjoituksissa, jotka suoritetaan 2-4 oppilaan pienryhmissä. Jokaisen ryhmän mukana kulkee kokenut suunnistaja tukemassa ja ohjaamassa harjoituksen suoritusta.

Kurssi on soveltuu kaikille jotka (ja/tai):

  • Haluavat oppia uuden, kiehtovan harrastuksen
  • Haluavat kohottaa kuntoaan mukavan harrastuksen parissa
  • Haluavat oppia lukemaan karttaa ja käyttämään kompassia, jotta voivat turvallisin mielin lähteä vaikkapa marja- tai sienimetsään
  • Haluavat päästä eroon siitä epävarmuuden tunteesta, joka jäi käteen niistä armeijan tai koulun liikuntatuntien epämääräisistä suunnistuskokemuksista
  • Haluavat osallistua myös kuntosuunnistajille erinomaisesti sopiviin suunnistustapahtumiin kuten rastiviikot, Jukolan ja Venlojen viestit tai vaikkapa tunturisuunnistus.
  • Haluavat liikkua luonnossa kunnioitten sitä ja nauttien sen monimuotoisuudesta
  • Haluavat pysyä suunnistuskoulussa olevien lastensa tai lastenlastensa perässä ja ymmärtää mistä juniorit harjoitusten jälkeen puhuvat
  • Haluavat oppia ymmärtämään niitä työkavereita, jotka aamukahvipöydässä silmät loistaen kertaavat edellispäivän iltarastien reitinvalintoja

Ensimmäisellä nk. tutustumisjaksolla käydään läpi suunnistuksen perusteita, esitellään varusteita ja tehdään pieni suunnistusharjoitus. Tutustumisjakso on maksuton eikä sido osallistujaa mitenkään.

Varsinaiset käytännön harjoitukset pidetään pääsääntöisesti Ounasvaaran maastossa.

Alustava aikataulu

Jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, järjestetään tutustumisjakso kahtena eri viikonpäivänä. Molempien tutustumisjaksojen sisältö on sama, joten riittää kun osallistuu yhdelle.

Tutustumisjaksot pidetään: ma 6.5 ja ke 8.5. klo 18.15 alkaen. Tutustumisjakso kestää n. 2 tuntia. Paikkana Punainen Tupa, osoitteessa Hiihtomajantie 4B (Urheiluopiston ja Ounashallin välisen pysäköintialueen jäähallin puoleisessa päässä oleva rakennus). Punainen tupa – Karttalinkki

Käytännön harjoitusten alku riippuu lumien sulamisesta, mutta tämän hetkisen arvion mukaan pääsemme aloittamaan maantaina 13.5.

Välineet ja varusteet

Harjoituksia varten ei tarvitse hankkia mitään erityisiä varusteita. Normaali ulkoiluun sopiva vaatetus ja jalkineet riittävät mainiosti.

Tarvittaessa pyrimme järjestämään myös edullisia välineiden ja varusteiden yhteistilauksia esim. laadukkaiden kompassien hankkimiseksi. Kompassien yhteishankinta pyritään toteuttamaan heti kurssin alussa, jotta kurssilaiset ehtivät tutustua kunnolla tulevaan ”työkaluunsa”.

Kustannukset

Kurssin hinta on 80 euroa ja sen voi maksaa myös useimmilla eri kuntoseteleillä ja Mind&body-kortilla. Osanottomaksu maksetaan viimeistään 1. maastoharjoituskerran yhteydessä. Laadukkaan ohjauksen lisäksi, osanottomaksuun sisältyy kaikki tarvittava materiaali (mm. kartat) sekä tarvittaessa lainavälineet, kuten esimerkiksi kompassi. Lisäksi kurssilaiset saavat kolme ilmaista osallistumista Ounasrasteille, jotka he voivat käyttää joko itse tai lahjoittaa eteenpäin.

Amerikkalainen The Weather Comppany lupailee lämmintä kevättä ja sen innoitamana todella posketon tarjous. Suunnistuskoulu ja Ounasrastien 2019 kausikortti yhteishintaan 120 euroa (normaalihinta 80+90 eli yht. 170 euroa).

Ounasvaaran Hiihtoseuran jäsenille hinnat ovat vieläkin poskettomammat. Kurssin hinta 70 euroa ja kurssi+kausikortti  tasan 100 euroa. Jäseneneksi liittyminen onnistuu esim. täältä

 

Ilmoittautuminen

Vaikka tutustumisjakso ei sido osallistujaa mitenkään, toivotaan osallistujien ilmoittautuvan ennakkoon, jotta osaamme varata oikean määrän jaettavaa materiaalia.

Varsinaiseen suunnistusopetukseen osallistuvat voivat ilmoittautua joko ennakkoon tai viimeistään tutustumisjakson yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen pasi.jurmu[at]saunalahti.fi (korvaa [at] @-merkillä)

Varsinaine koulutus viedään läpi yhtenä ryhmänä ja laadukkaan opetuksen takaamiseksi joudumme rajoittamaan osallistujien määrä maksimissaan 30 kurssilaiseen. Mikäli halukkaita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, täytetään paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa Suunistuskouluun!