Mäkikoulu

Ounasvaaran Hiihtoseuran mäkijaosto järjestää mäkihypystä kiinnostuneille lapsille ja nuorille ohjattua mäkihyppyharjoittelua. Mäkikoulun toiminta on suunnattu niille, joiden ensisijainen harjoitusmäki on K6, K15, K28 tai K36. Mäkikoululla on tarvittavat varusteet, joiden avulla lajin harrastamisen voi aloittaa mukavasti ja edullisesti. Mäkikoulu toimii ympäri vuoden.

Toiminta

Mäkihyppyharjoitukset järjestetään Ounasvaaran mäkihyppykeskuksessa maanantaisin ja keskiviikkoisin:

  • klo 17-18 K6 ja K15 mäissä
  • klo 18.15-19.30 K28 ja K36 mäissä

Hyppäämisen lisäksi mäkikoulussa harjoitellaan liikuntataitoja monipuolisesti. Harjoituksista, aikataulumuutoksista ym. tiedotetaan tarkemmin mäkikoulun WhatsApp-ryhmässä.

Yhdistetyn hiihdosta kiinnostuneille suositellaan osallistumista OH:n hiihtojaoston hiihtokoulun tai muiden harjoitusryhmien hiihtoharjoituksiin.

Harjoitukset järjestetään Ounasvaaran mäkikeskuksessa. Saavuthan ajoissa ja valmiina harjoituksiin!

Talvikausi, eli lumella hyppääminen, aloitetaan kun mäet on saatu lumetettua ja hyppykuntoon. Yleensä tämä tapahtuu marraskuun loppupuolella tai viimeistään joulukuussa. Talvikausi jatkuu sääolosuhteiden mukaisesti, useimmiten huhtikuulle asti.

Kesämäkikausi alkaa touko-kesäkuussa ja jatkuu syys-lokakuuhun asti kelien mukaan.

Lisätietoja Esa Inkilä/0503311726 tai Mikko Pohjola/0407364234.

Mäkikoulun muistilista

Maksut: Talvikauden (marras-huhtikuu) maksu on 150 €. Maksu suoritetaan Ounasvaaran Hiihtoseuran mäkijaoston tilille FI93 5640 6440 0208 75. Mainitse viestissä ketä/keitä ja mitä ajanjaksoa maksu koskee. Jos tulet mukaan mäkikouluun kesken kauden, kausimaksu sovitetaan sen mukaan miten paljon kautta on vielä jäljellä (25 €/kk). Ole yhteydessä Esaan ja/tai Mikkoon, jos on tarve sopia poikkeavista maksuaikatauluista. Uudet harrastajat voivat tulla kokeilemaan mäkikoulun harjoituksiin ilmaiseksi ensimmäiset 4 harjoitusta. Maksut kesäkauden 2023 alusta lähtien määritetään myöhemmin.

Seuran jäsenyys: Muista liittyä seuran jäseneksi tai, jos olet jo aiemmin liittynyt, muista maksaa seuran jäsenmaksu vuosittain. Ohjeet ja lisää tietoa jäsenyydestä sekä jäseneduista OH:n nettisivuilla.

Vakuutus: Vaikka mäkihyppy onkin varsin turvallinen harrastus, jokaisella mäkikouluun osallistuvalla tulee olla tapaturmavakuutus, joka kattaa myös mäkihypyn. Yksi hyvä tapa hankkia vakuutus on hankkia se yhdessä mäkihypyn tai yhdistetyn kilpailulisenssin tai Nuorten Skipassin kanssa (katso tarkemmin alla). Vakuutus voi myös olla erillinen tapaturmavakuutus.

Lisenssi: Kansallisiin mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailuihin osallistuminen edellyttää lisenssiä. Myös Hiihtoliiton Latu lentoon -leireille osallistuminen edellyttää lisenssin ja vakuutuksen voimassaoloa. Lisenssin voi hankkia vakuutuksella tai ilman. Useimmille mäkikoululaisille sopivin valinta on Nuorten Skipassi. Lisätietoa Skipassista ja lisensseistä löytyy Hiihtoliiton sivuilta. Skipassit ja lisenssit hankitaan Suomisport -palvelusta.

Varusteet: Mäkikoululla on mäkihyppyvarusteita, joiden avulla on helppo aloittaa harrastus ilman suuria hankintoja. Jokaiselle hyppääjälle pyritään löytämään sopivat sukset, monot ja puvut, joita voi pitää käytössään harjoituksesta toiseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että ne ovat mäkikoulun omaisuutta ja niistä tulee pitää hyvää huolta. Mäkikoululaisten vanhempien on tulee huolehtia mm. suksien säännöllisestä voitelusta mäkikoulun ohjaajien antaman ohjeistuksen mukaisesti. Kun hyppääjä siirtyy K28-K36 mäkiin on hyvä harkita ainakin uuden, suojaavamman kypärän hankkimista omaksi. Tässä vaiheessa ainakin osalle kilpailuissa aktiivisille hyppääjille aletaan usein hankkia myös muita sopivia välineitä omaksi. Viimeistään siinä vaiheessa kun hyppääjä siirtyy harjoittelemaan säännöllisesti HS70 tai isompiin mäkiin ja ”kasvaa ulos” mäkikoulusta, tulee hyppääjän ja huoltajien lähtökohtaisesti vastata itse hyppääjän varusteista.