HS-ryhmä (kausi 2022-2023)

Ounasvaaran hiihtoseuran HS-ryhmään voivat osallistua Hopeasompaikäiset (13-16 -vuotiaat) kilpahiihtoa harrastavat nuoret, myös aktiiviset lajin harrastajat ilman kilpahiihtotaustaa ovat tervetulleita ryhmään. Ryhmään voidaan poikkeustapauksessa ottaa mukaan vanhempia hiihtäjiä. Ryhmäharjoitukset toteutetaan pääosin kahdessa ryhmässä iän, taitotason ja urheilijoiden kilpailulliset tavoitteet huomioiden.

Toiminta

Ryhmällä on toimintaa lähes ympäri vuoden. Harjoittelun pääpaino on hiihdossa vaadittavien ominaisuuksien monipuolinen kehittäminen. Yhteisharjoitusten lisäksi ryhmäläisille tarjotaan mahdollisuutta leiritykseen. Osa ryhmien harjoituksista ja leireistä on yhteisiä muiden hiihtoryhmien kanssa. Ryhmien kilpailullisena tavoitteena ovat kansalliset arvokilpailut: HS-loppukilpailu ja KLL:n mestaruuskilpailut. Ryhmän hiihtäjien odotetaan olevan käytettävissä Hopeasomman viestijoukkueissa.

Harjoitusten yhteydessä tehdään säännöllisesti testejä Hiihtoliiton valmennuslinjauksen mukaan.

Harjoitukset

Yhteisharjoitukset: 2 krt/vk, kesäkuusta huhtikuulle. Harjoitusten kesto on 90 min. Lisäksi seuralla on koulusalisalivuoro 1 krt /viikko.

Omatoimisen harjoittelun tueksi urheilijat saavat käyttöönsä päiväkohtaisen harjoitusohjelman.

Tiedottaminen

Harjoituksista ja kilpailuista ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan Suomisportin sivuilla. Tätä varten kannattaa jokaisen asentaa SuomiSport -appi puhelimeen. Sen avulla voi ilmoittautua myös treeneihin.

Lisäksi ryhmän tiedottaminen tapahtuu WhatsApp-ryhmässä.

Ilmoittautuminen ja maksut

HS-ryhmään ilmoittaudutaan ja suoritetaan kausimaksu Suomisportissa:
https://www.suomisport.fi/events/0a06874d-dde5-4be8-923a-fa39796040ca

Maksu sisältää mm. ohjatut harjoitukset ja kilpailumaksut. Ryhmällä on leirejä kauden aikana 3-4. Leireillä on omakustannusmaksu leiristä riippuen. Kausimaksu ei sisällä lisenssimaksua, joka tulee jokaisen hankkia Suomisportin kautta ennen osallistumista harjoituksiin ja kilpailuihin. Lisenssikausi on vuosittain 1.6. – 31.5.

Lisätietoa kausimaksuista ja niiden sisällöistä löydät oheisesta linkistä Kausimaksu 2022-2023.

Ryhmän pelisäännöt

Ryhmän urheilijoilta edellytetään sitoutumista, rehtiä ja puhdasta urheilua sekä toisten kannustamista ja kunnioittamista.

Varusteet

Mielekkään ja onnistuneet harjoituksen takeena on oikeanlaiset ja huolletut välineet.

Viestijoukkueiden valintaperusteet

Vastuuvalmentajat tekevät viestijoukkuevalinnat. Kauden kisat huomioidaan valintoja tehtäessä. Mahdollisista erillisistä katsastuskilpailuista ilmoitetaan erikseen.

Ohjaajat

Valmentajina toimivat: Tapio Nurmela tapio.nurmela[at]gmail.com, Joni Haataja haatajan.joni(at)gmail.com, Ilkka Ruotsala ilkka.ruotsala[at]mhy.fi ja Jussi Pirkonen jussi.pirkonen[at]gmail.com. Lisäksi käytetään ulkopuolista valmennustietämystä mm. Hiihdon yläkouluakatemiavalmentaja.

Hyödyllisiä linkkejä

https://hiihtoliitto.fi/lajit/maastohiihto/maastohiihdon-valmennuslinjaus/
https://hiihtokalenteri.fi/