Minisompa (kausi 2022 – 2023)

Ounasvaaran hiihtoseuran Minisomparyhmä harjoittelee pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa, joista yksi on saliharjoitus Nivavaaran koululla. Harjoitukset alkavat elokuun puolessa välissä 2022 jatkuen huhtikuuhun 2023 saakka. Ryhmä harjoittelee osittain yhdessä Pronssisomparyhmän kanssa, etenkin syksyn treeneissä.

Minisomparyhmä koostuu pääosin 10-sarjassa hiihtävistä lapsista, mutta ryhmässä voi harjoitella myös tätä vanhemmat hiihtäjät. Seuran hiihtokouluryhmistä voi siirtyä eteenpäin Minisomparyhmään vuonna 2014 syntyneet ja vanhemmat. Ryhmän hiihtäjät osallistuvat kauden aikana Musti Cupin kilpailuihin, mutta ryhmään voi tulla mukaan, vaikka ei kilpailisikaan.

Toiminta
Harjoittelu painottuu hiihtoliiton valmennuslinjauksen mukaisesti nopeus- ja voima ominaisuuksien kehittämiseen. Syksyn harjoitukset tehdään jalkaisin kehittäen hiihtäjille tärkeitä ominaisuuksia. Toinen harjoitus tehdään yhdessä Pronssisomparyhmän kanssa ja toinen harjoitus omassa ryhmässä pääosin jalkaisin, mutta myös kokeillen eri lajeja, kuten maastopyöräilyä ja suofutista.

Hiihtoharjoittelussa painotetaan tekniikkaharjoittelua ja mukana on paljon leikinomaisia kilpailuja sekä erilaisia intervalliharjoituksia. Useimmat ryhmän lapset osallistuvat ikäluokan kilpailuihin, mikä huomioidaan harjoituksissa. Harjoitukset pidetään pääsääntöisesti Ounasvaaran hiihtostadionilla, mutta myös hiihtomaassa.

Normaalisti jokainen harjoitus aloitetaan alkuleikillä /-pelillä tai alkulämmittelyllä. Harjoitusosiossa tehdään jonkinlainen ominaisuutta kehittävä esim. vauhtikestävyysharjoitus. Lopuksi palautellaan tai kisaillaan leikkimielisesti.

Seuralla on kerran viikossa saliharjoitus, jossa tehdään voimatreeniä kuntopiirityyppisesti oman kehon painolla.

Minisomparyhmäläisillä on mahdollisuus osallistua leireille, joita järjestetään vuoden aikana 2-3 kertaa. Alustavasti leirit pidettään kesäkuussa, elokuussa, syyskuussa sekä marras- joulukuun vaihteessa.

Harjoitukset
Yhteisharjoitukset: 2 krt/vk, Elokuun puolivälistä huhtikuulle. Harjoitusten kesto on 75 min. Lisäksi seuralla on salivuoro 1 krt /viikko.

Harjoitusajat ovat torstaisin ja sunnuntaisin klo 17.30-18.45.

Saliharjoituksen aikataulu selviää kesän aikana.

Tiedottaminen
Harjoituksista ja kilpailuista ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan Suomisportin sivuilla. Tätä varten kannattaa jokaisen asentaa SuomiSport -appi puhelimeen. Sen avulla voi ilmoittautua myös treeneihin.

Lisäksi ryhmän tiedottaminen tapahtuu WhatsApp-ryhmässä.

Vanhempainilta järjestetään ensimmäisen leirin yhteydessä.

Ilmoittautuminen ja maksut
Minisomparyhmään ilmoittaudutaan ja kausimaksu suoritetaan Suomisportissa:
https://www.suomisport.fi/events/58e3aa85-4c93-4a5b-805b-07fbe7745725

Kausimaksu on 200€, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksu sisältää mm. ohjatut harjoitukset ja kilpailumaksut. Ryhmällä on leirejä kauden aikana 2-3. Leireillä on omakustannusmaksu leiristä riippuen. Kausimaksu ei sisällä lisenssimaksua, joka tulee jokaisen hankkia Suomisportin kautta ennen osallistumista harjoituksiin ja kilpailuihin. Lisenssikausi on vuosittain 1.6. – 31.5. Tarkemmat tiedot mitä kausimaksu sisältää löydät Suomisportista

Kaikilta kilparyhmiin kuuluvilta alle 12 vuotiailta edellytetään SkiPassia. SkiPassi sisältää Sporttiturva -vakuutuksen ja ilman SkiPassia ei voi osallistua kilpailuihin. Myös SkiPassi ostetaan Suomisportista.

Ryhmän pelisäännöt
Hiihtäjät tekevät oman ryhmän pelisäännöt yhdessä ohjaajien kanssa ensimmäisen leirin yhteydessä.

Varusteet
Jokaisella Minisompalaisella tulee olla varusteet luistelu- ja perinteisen hiihtoon. Monet ryhmän lapset käyttävät perinteisen hiihdossa karvapohjasuksia, jotka soveltuvat hyvin kaikille keleille. Yksittäisiin treeneihin tai kilpailuihin on mahdollista lainata seuran suksia.

Oikean kokoisilla toimivilla välineillä varmistatte, että harrastaminen on mukavaa!

Ohjaajat / valmentajat
Ryhmän valmentajina toimivat kaudella 2022-2023: Vesa-Pekka Jurvelin, Pekka Kuoksa ja Jukka Tervaskanto.

Lisätietoja: vesapekka.jurvelin[at]gmail.com

Hyödyllisiä linkkejä
https://hiihtoliitto.fi/lajit/maastohiihto/maastohiihdon-valmennuslinjaus/
https://hiihtokalenteri.fi/