Minisompa kausi 2023-2024

Minisompa koostuu pääosin 10- ja 12- sarjassa hiihtävistä lapsista, mutta ryhmässä voi harjoitella myös tätä vanhemmat hiihtäjät. Seuran hiihtokouluryhmistä voi siirtyä eteenpäin Pronssisompaan vuonna 2015 syntyneet ja vanhemmat. Ryhmän hiihtäjien pääkilpailuina on Musti-Cupin kilpailut.

Minisompa -ryhmä

Ounasvaaran hiihtoseuran Minisompa -ryhmä harjoittelee pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa, joista yksi on saliharjoitus. Harjoitukset alkavat elokuun puolessa välissä 2023 jatkuen huhtikuuhun 2024 saakka. Ryhmä harjoittelee osittain yhdessä Pronssisompa -ryhmän kanssa, etenkin syksyn treeneissä.

Toiminta

Harjoittelu painottuu hiihtoliiton valmennuslinjauksen mukaisesti nopeus- ja voima ominaisuuksien kehittämiseen. Syksyn harjoitukset tehdään jalkaisin kehittäen hiihtäjille tärkeitä ominaisuuksia. Toinen harjoitus tehdään yhdessä Pronssisompa -ryhmän kanssa ja toinen harjoitus omassa ryhmässä pääosin jalkaisin, mutta myös kokeillen eri lajeja, kuten maastopyöräilyä ja suofutista.

Hiihtoharjoittelussa painotetaan tekniikkaharjoittelua ja mukana on paljon leikinomaisia kilpailuja sekä erilaisia intervalliharjoituksia. Useimmat ryhmän lapset osallistuvat ikäluokan kilpailuihin, mikä huomioidaan harjoituksissa. Harjoitukset pidetään pääsääntöisesti Ounasvaaran hiihtostadionilla, mutta myös hiihtomaassa.

Normaalisti jokainen harjoitus aloitetaan alkuleikillä /-pelillä tai alkulämmittelyllä. Harjoitusosiossa tehdään jonkinlainen ominaisuutta kehittävä esim. vauhtikestävyysharjoitus. Lopuksi palautellaan tai kisaillaan leikkimielisesti.

Seuralla on kerran viikossa saliharjoitus, jossa tehdään voimatreeniä kuntopiirityyppisesti oman kehon painolla.

Minisompa ryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua leireille, joita järjestetään vuoden aikana 3-4 kertaa. Alustavasti leirit pidetään kesäkuussa, elokuussa, marraskuussa sekä tammikuussa.

Harjoitukset (päivittyy)

Yhteisharjoitukset: 2 krt/vk, Elokuun puolivälistä huhtikuulle. Harjoitusten kesto on 75 min. Lisäksi seuralla on salivuoro 1 krt /viikko.

Harjoitusajat ovat torstaisin ja sunnuntaisin klo 17.30-18.45.

Saliharjoituksen aikataulu selviää kesän aikana.

Tiedottaminen

Harjoituksista ja kilpailuista ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan Suomisportin sivuilla. Tätä varten kannattaa jokaisen asentaa SuomiSport -appi puhelimeen. Sen avulla voi ilmoittautua myös treeneihin.

Lisäksi ryhmän tiedottaminen tapahtuu WhatsApp-ryhmässä.

Ilmoittautuminen ja maksut

Minisompa -ryhmään ilmoittaudutaan ja kausimaksu suoritetaan Suomisportissa: https://www.suomisport.fi/events/fa155de5-979e-4e56-ab98-b2a3e138a8b5

Kausimaksu on 220€, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksu sisältää mm. ohjatut harjoitukset ja kilpailumaksut. Ryhmällä on leirejä kauden aikana 3-4. ( 2 vrk/leiri ) Leireillä on omakustannusmaksu n.40e/leiri. Kausimaksu ei sisällä lisenssimaksua, joka tulee jokaisen hankkia Suomisportin kautta ennen osallistumista harjoituksiin ja kilpailuihin. Lisenssikausi on vuosittain 1.6. – 31.5. Tarkemmat tiedot mitä kausimaksu sisältää löydät Suomisportista

Kaikilta kilparyhmiin kuuluvilta alle 12 -vuotiailta edellytetään SkiPassia. SkiPassi sisältää Sporttiturva -vakuutuksen ja ilman SkiPassia ei voi osallistua kilpailuihin. Myös SkiPassi ostetaan Suomisportista.

Ryhmän pelisäännöt

Hiihtäjät tekevät oman ryhmän pelisäännöt yhdessä ohjaajien kanssa ensimmäisen leirin yhteydessä.

Varusteet

Jokaisella Minisompa -ryhmäläisellä tulee olla varusteet luistelu- ja perinteisen hiihtoon. Monet ryhmän lapset käyttävät perinteisen hiihdossa karvapohjasuksia, jotka soveltuvat hyvin kaikille keleille. Yksittäisiin treeneihin tai kilpailuihin on mahdollista lainata seuran suksia.

Oikean kokoisilla toimivilla välineillä varmistatte, että harrastaminen on mukavaa!

Vastuuvalmentaja

Vastuuvalmentajana toimii Vesa-Pekka Jurvelin (vesapekka.jurvelin@gmail.com) yhteistyössä muiden seuravalmentajien kanssa.