Nuorten kilparyhmä (kausi 2022 – 2023)

Ounasvaaran Hiihtoseuran nuorten kilparyhmä on tarkoitettu tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti harjoitteleville nuorille ja nuorille aikuisille, sarjasta 17 vuotta ylöspäin. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Lapin Urheiluopiston ja – Akatemian kanssa. Tavoitteena ryhmäharjoittelulle on säännöllisten, monipuolisten – ja kehittävien harjoitusten järjestäminen.

Toiminta
Ryhmällä on toimintaa lähes ympäri vuoden. Harjoittelun pääpaino on kilpahiihdossa vaadittavien ominaisuuksien monipuolinen kehittäminen. Yhteisharjoitusten lisäksi ryhmäläisille tarjotaan mahdollisuutta leiritykseen, jotka toteutetaan yhteistyössä Akatemian kanssa.  Ryhmien kilpailullisena tavoitteena ovat kansalliset kilpailut: Nuorten SM ja Cup kilpailut sekä aikuisten SM-kilpailut ja  Suomen Cup. Viestikilpailut ovat merkittävässä roolissa osana toimintaamme. Tavoitteena on saada joukkueita mukaan kaikkiin SM ja SC-viesteihin. Ryhmän hiihtäjien odotetaan olevan käytettävissä seuran viestijoukkueissa.

Harjoitusten seurantaan ja urheilijoiden kehittymiseen on tarjolla säännöllisesti testejä Lapin urheiluopistolla erillisen suunnitelman ja hinnaston mukaisesti.

Harjoitukset
Yhteisharjoitukset: 1-3 krt/vk. Harjoitusten kesto on 90-180 min. Osassa harjoituksista ryhmäohjaaja on mukana ja osan harjoituksista urheilijat toteuttavat keskenään annettujen ohjeiden mukaisesti.

Tiedottaminen
Harjoituksista ja kilpailuista ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan Suomisportin sivuilla. Tätä varten tulee jokaisen asentaa Suomisport -appi puhelimeen.

Lisäksi ryhmän tiedottamista tapahtuu WhatsApp-ryhmässä.

Ilmoittautuminen ja maksut
Nuorten ryhmään ilmoittaudutaan ja suoritetaan kausimaksu Suomisportissa:
https://www.suomisport.fi/events/59dac423-309f-45ea-962c-35f9183868e0

Maksu sisältää mm. ohjatut harjoitukset ja kilpailuiden osallistumismaksut. Ryhmällä on leirejä kauden aikana 2-3. Leireillä on omakustannusmaksu leiristä riippuen. Kausimaksu ei sisällä lisenssimaksua, joka tulee jokaisen hankkia Suomisportin kautta ennen osallistumista harjoituksiin ja kilpailuihin. Lisenssikausi on vuosittain 1.6. – 31.5. FIS-lisenssi tulee myös hankkia kilpaillakseen FIS-kisoissa.

Pelisäännöt
Urheilija sitoutuu noudattamaan Olympiakomitean Reilu peli – urheiluyhteisön eettisiä sääntöjä sekä Suomen Urheilun eettisen keskuksen (SUEK), Suomen Hiihtoliiton ja kansainvälisen lajiliiton FIS:n kulloinkin voimassa olevia antidopingsäännöstöjä.

Varusteet
Mielekkään ja onnistuneet harjoituksen takeena on oikeanlaiset ja huolletut välineet.

Viestijoukkueiden valintaperusteet

Hiihtojaosto nimeää valitsijatyöryhmän, joka määrittelee katsastuskilpailut, joita painotetaan viestijoukkuevalinnoissa. Tämä työryhmä valitsee myös hiihtäjät viestijoukkueeseen.

Ohjaajat
Ryhmäohjaajat: ilkka.ruotsala[at]mhy.fi Lisäksi käytetään ulkopuolista valmennustietämystä mm. hiihdon akatemiavalmentaja.

Hyödyllisiä linkkejä
https://hiihtoliitto.fi/lajit/maastohiihto/maastohiihdon-valmennuslinjaus/
https://hiihtokalenteri.fi/