Nuorten kilparyhmä 2023-2024

Ounasvaaran Hiihtoseuran nuorten kilparyhmä on tarkoitettu tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti harjoitteleville nuorille ja nuorille aikuisille, sarjasta 17 vuotta ylöspäin. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Lapin Urheiluopiston ja – Akatemian kanssa. Tavoitteena ryhmäharjoittelulle on säännöllisten, monipuolisten – ja kehittävien harjoitusten järjestäminen.

Sunna Vihervirta

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Sissi Oikkonen

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Emilia Irvankoski

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Vilma Kanerva

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Emilia Kähkönen

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Sanni Pulkkinen

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Seela Salokangas

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Hilpi Ruotsala

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Eetu Pulju

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Heta Ruotsala

Urheilija, nuorten kilparyhmä

Toiminta

Ryhmällä on toimintaa lähes ympäri vuoden. Harjoittelun pääpaino on kilpahiihdossa vaadittavien ominaisuuksien monipuolinen kehittäminen. Yhteisharjoitusten lisäksi ryhmäläisille tarjotaan mahdollisuutta leiritykseen, jotka toteutetaan yhteistyössä Akatemian kanssa.  Ryhmien kilpailullisena tavoitteena ovat kansalliset kilpailut: Nuorten SM ja Cup kilpailut sekä aikuisten SM-kilpailut ja  Suomen Cup. Viestikilpailut ovat merkittävässä roolissa osana toimintaamme. Tavoitteena on saada joukkueita mukaan kaikkiin SM ja SC-viesteihin. Ryhmän hiihtäjien odotetaan olevan käytettävissä seuran viestijoukkueissa.

Harjoitusten seurantaan ja urheilijoiden kehittymiseen on tarjolla säännöllisesti testejä Lapin urheiluopistolla erillisen suunnitelman ja hinnaston mukaisesti.

Harjoitukset

Yhteisharjoitukset: 1-3 krt/vk. Harjoitusten kesto on 90-180 min. Osassa harjoituksista ryhmäohjaaja on mukana ja osan harjoituksista urheilijat toteuttavat keskenään annettujen ohjeiden mukaisesti.

Tiedottaminen

Harjoituksista ja kilpailuista ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan Suomisportin sivuilla. Tätä varten tulee jokaisen asentaa Suomisport -appi puhelimeen.

Lisäksi ryhmän tiedottamista tapahtuu WhatsApp-ryhmässä.

Ilmoittautuminen ja maksut

Nuorten ryhmään ilmoittaudutaan ja suoritetaan kausimaksu Suomisportissa:
https://www.suomisport.fi/events/0d0ffd57-fc94-4c2e-b1c6-d0d7757e92b6

Maksu sisältää mm. ohjatut harjoitukset ja kilpailuiden osallistumismaksut. Ryhmällä on leirejä kauden aikana 2-3. Leireillä on omakustannusmaksu leiristä riippuen. Kausimaksu ei sisällä lisenssimaksua, joka tulee jokaisen hankkia Suomisportin kautta ennen osallistumista harjoituksiin ja kilpailuihin. Lisenssikausi on vuosittain 1.6. – 31.5. FIS-lisenssi tulee myös hankkia kilpaillakseen FIS-kisoissa.

Pelisäännöt

Urheilija sitoutuu noudattamaan Olympiakomitean Reilu peli – urheiluyhteisön eettisiä sääntöjä sekä Suomen Urheilun eettisen keskuksen (SUEK), Suomen Hiihtoliiton ja kansainvälisen lajiliiton FIS:n kulloinkin voimassa olevia antidopingsäännöstöjä.

Varusteet

Mielekkään ja onnistuneet harjoituksen takeena on oikeanlaiset ja huolletut välineet.

Viestijoukkueiden valintaperusteet

Hiihtojaosto nimeää valitsijatyöryhmän, joka määrittelee katsastuskilpailut, joita painotetaan viestijoukkuevalinnoissa. Tämä työryhmä valitsee myös hiihtäjät viestijoukkueeseen.

Ohjaajat

Ryhmäohjaajat: ilkka.ruotsala[at]mhy.fi Lisäksi käytetään ulkopuolista valmennustietämystä mm. hiihdon akatemiavalmentaja.

Hyödyllisiä linkkejä

https://hiihtoliitto.fi/lajit/maastohiihto/maastohiihdon-valmennuslinjaus/
https://hiihtokalenteri.fi/