Pronssisomparyhmä (kausi 2022 – 2023)

Ounasvaaran hiihtoseuran Pronssisomparyhmä harjoittelee pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa, joista yksi on saliharjoitus Nivavaaran koululla. Harjoitukset alkavat elokuun puolessa välissä 2022, jatkuen huhtikuuhun saakka. Pronssisomparyhmä koostuu pääosin 12-sarjassa hiihtävistä lapsista, mutta ryhmässä voi harjoitella myös tätä vanhemmat hiihtäjät. Pronssisomparyhmä harjoittelee osittain yhdessä Minisomparyhmän kanssa, etenkin syksyn treeneissä. Ryhmän hiihtäjät osallistuvat kauden aikana Musti Cupin kilpailuihin, mutta ryhmään voi tulla mukaan, vaikka ei kilpailisikaan.

Toiminta
Harjoittelu painottuu hiihtoliiton valmennuslinjauksen mukaisesti nopeus- ja voima ominaisuuksien kehittämiseen. Syksyn treeneissä tehdään eri ominaisuuksia kehittäviä harjoituksia jalkaisin sekä rullahiihtämällä.

Harjoitukset pidetään pääsääntöisesti Ounasvaaran hiihtostadionilla, mutta myös hiihtomaassa. Useimmat ryhmän lapset osallistuvat ikäluokan kilpailuihin, mikä huomioidaan harjoituksissa.

Normaalisti jokainen harjoitus aloitetaan alkuleikillä /-pelillä tai alkulämmittelyllä. Harjoitusosiossa tehdään jonkinlainen ominaisuutta kehittävä esim. vauhtikestävyysharjoitus. Lopuksi palautellaan tai kisaillaan leikkimielisesti.

Pronssisomparyhmäläisillä on mahdollisuus osallistua leireille, joita järjestetään vuoden aikana 2-3. Alustavasti leirit pidettään kesäkuussa, elokuussa, syyskuussa sekä marras- joulukuun vaihteessa.

Ryhmä tekee vuoden aikana hiihtoliiton uuden valmennuslinjauksen mukaiset testit, mm. 50m juoksu, 1000m juoksu, piip-testi, sisupunnerrus, liikkuvuus jne.

Harjoitukset
Yhteisharjoitukset: 2 krt/vk, Elokuun puolivälistä huhtikuulle. Harjoitusten kesto on 75 min. Lisäksi seuralla on salivuoro 1 krt /viikko.

Harjoitusajat ovat torstaisin ja sunnuntaisin klo 17.30-18.45.

Saliharjoituksen aikataulu selviää kesän aikana.          

Tiedottaminen

Harjoituksista ja kilpailuista ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan Suomisportin sivuilla. Tätä varten kannattaa jokaisen asentaa SuomiSport -appi puhelimeen. Sen avulla voi ilmoittautua myös treeneihin.

Lisäksi ryhmän tiedottaminen tapahtuu WhatsApp-ryhmässä.

Vanhempainilta järjestetään ensimmäisen leirin yhteydessä.

Ilmoittautuminen ja maksut
Pronssisomparyhmään ilmoittaudutaan ja kausimaksu suoritetaan Suomisportissa:
https://www.suomisport.fi/events/91c3e225-a617-4581-af28-591071ad6677

Kausimaksu on 200€, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksu sisältää mm. ohjatut harjoitukset ja kilpailumaksut. Ryhmällä on leirejä kauden aikana 2-3. Leireillä on omakustannusmaksu leiristä riippuen. Kausimaksu ei sisällä lisenssimaksua, joka tulee jokaisen hankkia Suomisportin kautta ennen osallistumista harjoituksiin ja kilpailuihin. Lisenssikausi on vuosittain 1.6. – 31.5. Tarkemmat tiedot mitä kausimaksu sisältää löydät Suomisportista.

Kaikilta kilparyhmiin kuuluvilta alle 12 vuotiailta edellytetään SkiPassia. SkiPassi sisältää Sporttiturva -vakuutuksen ja ilman SkiPassia ei voi osallistua kilpailuihin. Myös SkiPassi ostetaan Suomisportista. Yli 12 vuotiaat ostavat B-lisenssin.

Ryhmän pelisäännöt
Hiihtäjät tekevät oman ryhmän pelisäännöt yhdessä ohjaajien kanssa ensimmäisen leirin yhteydessä.

Varusteet
Jokaisella Pronssisomparyhmäläisellä tulee olla varusteet luistelu- ja perinteisen hiihtoon. Yksittäisiin treeneihin tai kilpailuihin on mahdollista lainata seuran suksia.

Syksyn treeneissä tarvitaan rullasuksia, joita on myös mahdollista lainata seuralta yksittäisiin treeneihin.

Oikean kokoisilla toimivilla välineillä varmistatte, että harrastaminen on mukavaa!

Ohjaajat /valmentajat

Ryhmän valmentajina toimivat kaudella 2022-2023: Joni Haataja, Kalle Tapio ja Piia Juola

Lisätietoja: haatajan.joni[at]gmail.com

Hyödyllisiä linkkejä
https://hiihtoliitto.fi/lajit/maastohiihto/maastohiihdon-valmennuslinjaus/
https://hiihtokalenteri.fi/