Pronssisompa kausi 2023-2024

Pronssisompa -ryhmä koostuu pääosin 12-sarjassa hiihtävistä lapsista, mutta ryhmässä voi harjoitella myös tätä vanhemmat hiihtäjät. Pronssisompa -ryhmä harjoittelee osittain yhdessä Minisompa -ryhmän kanssa, etenkin syksyn treeneissä. Ryhmän hiihtäjien pääkilpailu on Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut sekä Musti-Cupin kilpailut. Vanhemmat ryhmäläiset voivat osallistua myös Hopeasompa kilpailuihin.

Pronssisompa

Ounasvaaran hiihtoseuran Pronssisompa -ryhmä harjoittelee pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa, joista yksi on saliharjoitus koululla. Harjoitukset alkavat elokuun puolessa välissä 2023, jatkuen huhtikuuhun saakka.

Toiminta

Harjoittelu painottuu hiihtoliiton valmennuslinjauksen mukaisesti nopeus- ja voima ominaisuuksien kehittämiseen. Syksyn treeneissä tehdään eri ominaisuuksia kehittäviä harjoituksia jalkaisin sekä rullahiihtämällä.

Harjoitukset pidetään pääsääntöisesti Ounasvaaran hiihtostadionilla, mutta myös hiihtomaassa. Useimmat ryhmän lapset osallistuvat ikäluokan kilpailuihin, mikä huomioidaan harjoituksissa.

Normaalisti jokainen harjoitus aloitetaan alkuleikillä /-pelillä tai alkulämmittelyllä. Harjoitusosiossa tehdään jonkinlainen ominaisuutta kehittävä esim. vauhtikestävyysharjoitus. Lopuksi palautellaan tai kisaillaan leikkimielisesti.

Pronssisompa -ryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua leireille, joita järjestetään vuoden aikana 3-4 kertaa. Alustavasti leirit pidetään kesäkuussa, elokuussa, marraskuussa sekä tammikuussa.

Ryhmä tekee vuoden aikana hiihtoliiton uuden valmennuslinjauksen mukaiset testit, mm. 50m juoksu, 1000m juoksu, piip-testi, sisupunnerrus, liikkuvuus jne.

Harjoitukset (päivittyy)

Yhteisharjoitukset: 2 krt/vk, Elokuun puolivälistä huhtikuulle. Harjoitusten kesto on 75 min. Lisäksi seuralla on salivuoro 1 krt /viikko.

Harjoitusajat ovat torstaisin ja sunnuntaisin klo 17.30-18.45.

Saliharjoituksen aikataulu selviää kesän aikana.   

Tiedottaminen

Harjoituksista ja kilpailuista ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan Suomisportin sivuilla. Tätä varten kannattaa jokaisen asentaa SuomiSport -appi puhelimeen. Sen avulla voi ilmoittautua myös treeneihin.

Lisäksi ryhmän tiedottaminen tapahtuu WhatsApp-ryhmässä.

Ilmoittautuminen ja maksut

Pronssisompa -ryhmään ilmoittaudutaan ja kausimaksu suoritetaan Suomisportissa https://www.suomisport.fi/events/9e97b3d6-05da-420f-861a-7bf87c214261

Kausimaksu on 220€, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksu sisältää mm. ohjatut harjoitukset ja kilpailumaksut. Ryhmällä on leirejä kauden aikana 3-4. ( 2 vrk/leiri ) Leireillä on omakustannusmaksu n.40e/leiri. Kausimaksu ei sisällä lisenssimaksua, joka tulee jokaisen hankkia Suomisportin kautta ennen osallistumista harjoituksiin ja kilpailuihin. Lisenssikausi on vuosittain 1.6. – 31.5. Tarkemmat tiedot mitä kausimaksu sisältää löydät Suomisportista.

Kaikilta kilparyhmiin kuuluvilta alle 12 -vuotiailta edellytetään SkiPassia. SkiPassi sisältää Sporttiturva -vakuutuksen ja ilman SkiPassia ei voi osallistua kilpailuihin. Myös SkiPassi ostetaan Suomisportista. Yli 12 -vuotiaat ostavat B-lisenssin.

Ryhmän pelisäännöt

Hiihtäjät tekevät oman ryhmän pelisäännöt yhdessä ohjaajien kanssa ensimmäisen leirin yhteydessä.

Varusteet

Jokaisella Pronssisompa -ryhmäläisellä tulee olla varusteet luistelu- ja perinteisen hiihtoon. Yksittäisiin treeneihin tai kilpailuihin on mahdollista lainata seuran suksia.

Syksyn treeneissä tarvitaan rullasuksia, joita on myös mahdollista lainata seuralta yksittäisiin treeneihin.

Oikean kokoisilla toimivilla välineillä varmistatte, että harrastaminen on mukavaa!

Vastuuvalmentaja

Vastuuvalmentajana toimii Pekka Kuoksa (pekkajkuoksa@gmail.com) yhteistyössä muiden seuravalmentajien kanssa.