Napapiiri-Jukolan kuulumisia

Rovaniemellä järjestettävään Napapiiri-Jukolaan on aikaa vajaa tuhat vuorokautta. Kisavalmistelut jatkuvat aikataulussa. Näin todettiin järjestelytoimikunnan kokouksessa marraskuun alussa. Kokouksessa käytiin lävitse jokaisen valiokunnan valmistelutilanne. Mäntyvaaran kisakeskuksen toiminnallisuus testataan ensi vuoden Kuninkuusraveissa. Ravien jälkeen tehdään tarvittavat muutokset mikäli meidän tapahtuma niitä edellyttää. Toinen merkittävä tapahtuma ensi vuonna on SM-viestien järjestäminen. Tapahtuma toimii samalla esi-Jukolana ja siinä katsastetaan kisaorganisaation toimivuutta pienoiskoossa.

Ensi vuoden alun tärkeimpiä tehtäviä on hakea Napapiiri-Jukolalle pääsihteeri. Pääsihteerin tehtävä on haasteellinen, koska hänen pitää käsissään yhdessä puheenjohtajan kanssa Jukolan viestin kokonaisuus sekä vastata hallinnon pyörittämisestä sekä olla mukana niin järjestelytoimikunnan kuin valiokuntienkin työssä. Suunnistuksen tuntemus, operatiivinen toiminta, yhteistyökyky ja kielitaito ovat välttämättömiä ominaisuuksia.

Ensi vuonna käynnistetään Jukolan viestin yhteistyökumppaneiden hankinta. Talous- ja markkinointivaliokunta on tehnyt pohjatyötä jonka pohjalta on hyvä lähteä markkinoimaan meidän tapahtumaa ja hakemaan yhteistyökumppaneita. Jukolan viestin tapahtuman talouden varmistaminen on yksi tärkeimmistä tehtävistä.

Tämän vuoden Jukolan järjestäjä Kalevan Rasti esitteli Lahden tiedonsiirtokokouksessa (10. – 11.11.2017) tapahtumaansa. Seura onnistui erinomaisen hyvin kautta linjan ja erityisesti taloudellinen tulos oli hyvä. Olosuhteet Joensuun Jukolassa olivat erinomaiset. Vuoden 2018 kisajärjestäjä Lahti/LS-37 kertoi kisajärjestelyjen nykytilanteensa.

Sosiaalisen median merkitys korostuu suurtapahtumien viestinnässä ja markkinoinnissa. Oli miellyttävä yllätys, kun minuun otti yhteyttä seuran nuori juniori Aino Rantala, joka halusi ottaa kavereineen osaa Jukolan Viestin järjestelyihin sosiaalisen median avulla. Kiitos jo tässä vaiheessa Ainolle ja kumppaneille.

Ounasvaaran Hiihtoseura täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Seuralla on kunniakkaat perinteet, seuratyö on vahvaa ja seuralla on paljon kannattajia ja seuraajia. OH haluaa toimia ajan hengessä ja olla tulevaisuuden tekijä. Jukolan Viestin järjestäminen on juuri sitä.

 

Hyvää Joulun Odotusta

Martti Anttila

Napapiiri-Jukolan johtaja