Toiminta Hippo-suunnistuskoulun omatoimiharjoituksissa
  1. Katso suunnistuskoulun nettisivuilta kalenterista harjoituksen sijainti. Klikkaamalla sijaintia avautuu karttalinkki, joka ohjaa harjoituksen lähtö-/pysäköintipaikalle.
  2. Jokainen harjoitus on käytettävissä viikon, maanantaisin 17.30 järjestetään ohjattu harjoitus, jonka jälkeen omatoimiharjoitus on toteutettavissa tiistaista sunnuntaihin.
  3. Tutustu omatoimiharjoituksen ohjeisiin ja tarjolla oleviin harjoituksiin/ratoihin nettisivuilla. Saat materiaalit näkyville klikkaamalla kyseistä harjoitusta ja syöttämällä annetun salasanan.
  4. Tulosta valitsemasi kartat kotona tai sovi karttojen noudosta Tuulin kanssa.
  5. Pukeudu säähän sopivasti, muista ottaa kartat ja tarvittaessa kynä matkaan ja suuntaa kohti harjoituksen sijaintia.
  6. Parkkeeraa auto tai pyörä niin, ettei se häiritse muita liikkujia. Osassa harjoituksissa P-paikka on merkitty kartalle P-merkillä.
  7. Löydä harjoituksen lähtöpaikka maastosta. Lähtöpaikan tarkan sijainnin näet harjoituksen kartalta. Lähtöpaikka on välittömästi P-paikan läheisyydessä tai kulku lähtöpaikalle on ohjeistettu erikseen. Lähtöpaikka on merkitty vähintään rastilipulla sekä yleensä myös suunnistuskoulun lapulla.
  8. Rastit on merkitty maastoon rastilipulla tai pelkällä koodilapulla. Tarkista tämä harjoituksen ohjeista. Jos havaitset puutteita lähdön tai rastien merkinnässä, ilmoita siitä Tuulille niin tilanne pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Huomaathan, että suurin osa harjoituksista sijaitsee alueilla, joilla liikkuu paljon ihmisiä, joten rastit voivat kokea ilkivaltaa ja kadota.
  9. Suorita valitsemasi harjoitukset ohjeiden mukaan. Kaikkia harjoituksia ei tarvitse suorittaa. Voit myös palata maastoon jatkamaan harjoitusta toisena päivänä.

Lisätietoja ja neuvoja toimintaan ja suunnistuksen opetteluun saat laittamalla Tuulille sähköpostia tai viestiä whatsappissa. Voit myös yrittää soittaa jos harjoituspaikan löytämisessä tai kesken harjoituksen tulee ongelmia. Älä pelkää kysyä neuvoja, kysymällä kaikki selviää.

Yhteystiedot
Tuuli Suutari
ounasrastit(at)gmail.com
045 1400970