JUKOLAN VIESTI ROVANIEMELLÄ

jukola-logo

Napapiiri-Jukolan sivut löytyvät osoitteesta www.jukola.com/2021.

Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämän Jukolan Viestin kilpailumaastona toimii Mäntyvaaran-Vennivaaran-Olleronvaaran alue ja kilpailukeskuksena Mäntyvaaran ravirata. Edellisen kerran Jukolan Viesti järjestettiin Rovaniemellä vuonna 1980, jolloin kilpailu käytiin Ounasvaaralla.

Jukolan Viesti on nykyään osanottajamäärältään Suomen ylivoimaisesti suurin ja näkyvin harrasteliikuntatapahtuma, johon kilpailijana osallistuu yli 18 000 suunnistajaa ja harrastajaa. Seurajoukot, huoltajat, mediaväki ja katselijat mukaan lukien tapahtuma kerää lähes 50 000 vierasta kilpailupaikkakunnalle kaksi vuorokautta ja yli yön kestävään massatapahtumaan.

Medianäkyvyys on taattu ja omaa luokkaansa mm. 150 toimittajan, nopeasti kehittyvän some-tiedotuksen, netti-TV:n sekä ennen kaikkea yli 10 tunnin pituisen ja yli yön jatkuvan suoran TV-lähetyksen johdosta, joiden avulla suurelle yleisölle välitetään viestiä tästä maailman suurimmasta viestisuunnistustapahtumasta, isäntäpaikkakunnasta ja tapahtuman taustoista.

Tapahtuma vaatii onnistuakseen vuosien pituisen valmistelutyön. Kilpailun onnistumisen varmistavat järjestävän seuran ja yhteistyökumppanien muodostama 1700-1800 talkoolaisen massiivinen järjestelyorganisaatio sekä parhaimmillaan koko talousalueen kattava yhteistyön ilmapiiri ja tuki. Toisaalta tapahtuman arvioidaan tuovan matkailullisina tuloina järjestelypaikkakunnalle 6-8 milj. € tulot.

Mm. tapahtuman ja sen vaatimien harjoitusmaastojen kartoitukset ovat vuosien pituinen projekti, joka käynnistettiin välittömästi. Vuoden 2015 aikana tapahtumalle luotiin strategia, joka käsiteltiin laajasti ja hyväksyttiin järjestäjäseuran organisaatiossa.

JUKOLA 2020 –projektin valmistelutyöryhmän puolesta:

Martti Anttila, Kilpailunjohtaja