Ohjeet Ounasrasteilla toimiseen 8.6.2021 alkaen

Ounasrastit päästään suunnistamaan normaalisti ti 8.6. lähtien. Tämä tarkoittaa, että kartat ovat myynnissä tapahtumapaikalla klo 17-19 ja maastosta tulee olla pois klo 20 mennessä. Rasteilla on emit-leimasimet ja ajanotto on tarjolla. Tulokset ja väliajat ilmestyvät tapahtuman aikana Rastilippuun ja tapahtuman jälkeen Ounasrastikalenteriin.

Huolehdithan kuitenkin riittävistä turvaväleistä ja hygieniasta tapahtumapaikalla.

Kalenteri/sijainti:

Rastien sijainnin löydät Ounasrastikalenterista.  Karttalinkki osoittaa Ounasrastien tapahtumapaikan sijainnin. Sijaintipaikalle on yleensä opastus nuolin ja rastilipuin tien laidassa. Paikalla voi olla pysäköinninohjaaja. Muistathan pysäköidessä huomioita myös muut tien/alueen käyttäjät.

Kartan ostaminen:

Kartat ovat saatavilla vain tapahtumapaikalta tiistaisin klo 17-19. Maksutavat ja hinnat löydät hinnastosta. Jos haluat Ounasrastien kartan, mutta et pääse tiistaina paikalle, voit pyytää jotain toista henkilöä hakemaan/ostamaan kartan puolestasi.

Karttamaksu sisältää vain yhden kartan per kausikortti/kertamaksu.

(Kartat eivät ole ladattavissa Rastilipusta.)

Jos haluat saada suunnistuskartan ke-su, tutustu OH:n omatoimirasteihin.

Rastit:

Rasteilla on tiistaina emit-leimasin sekä koodilapulla varustettu rastilippu. Kesäkuun ajan loppuviikoksi maastoon jää rastipisteille koodilapulla varustettu rastilippu. Heinäkuusta (6.7.) lähtien tiistain jälkeen maastosta kerätään emit-leimasimien lisäksi pois myös ne rastiliput ja koodilaput, joita ei tarvita OH:n omatoimirastien radoilla.  Jos havaitset ratamerkinnöissä puutteita (rastilippu tai koodi puuttuu), ilmoita siitä mahdollisimman pian Ounasrastivastaavalle (Veikko Maijala) tai seuratyöntekijälle (Suvi Oikarinen). Yhteystiedot löydät alempaa. 

Toiminta tapahtumapaikalla:

Saavu tapahtumapaikalle ja noudata mahdollista pysäköinnin ohjausta.Tapahtumapaikalta löydät toimistovaunun, josta kartanmyynti sekä lähtö- ja maali-ilmoittautuminen tapahtuu.  Lähtöilmoittautuminen ja kartan ostaminen tapahtuu kahden eri kaistan kautta: pikakaista ja normaalikaista. Pikakaistalla asioivat ne suunnistajat, joilla on oma emit-kortti ja jotka ovat maksaneet osallistumismaksun ennakkoon (kausikortti, rastilippu, lasten suunnistuskoulu, valmennusryhmä, työyhteisön sopimus). Normaalikaistalla asioivat ne suunnistajat, jotka maksavat käteisellä tai sovelluksilla (epassi yms), vuokraavat emit-kortin tai eivät halua ajanottoa. Valitse itsellesi sopiva rata ennen jonotusta. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro oma nimesi, haluatko ajanottoa, sekä valitsemasi rata. Suunnistuksen jälkeen jokaisen tulee ilmoittautua maaliin saapuneeksi toimistovaunulla. Maali-ilmoittautuminen tapahtuu samalta luukulta kuin pikakaistan lähtöilmoittautuminen.

 

Yhteystiedot:

Seuratyöntekijä

Suvi Oikarinen

0440876664

suvi.oikarinen(at)outlook.com

Ounasrastivastaava

Veikko Maijala

vsmaijala(at)gmail.com