Ounasvaaran Hiihtoseura
Rovaniemeläisten liikuttaja jo vuodesta 1927
5.7.2019
Päivitetyt kilpailuohjeet.
Kilpailuohjeet Ounasrastien yöttömän yön rogaining 2019
Viime vuonna suuren suosion saanut Ounasrastien yöttömän yön rogaining järjestetään yleisön pyynnöstä tänäkin vuonna. Rogaining järjestetään perjantaina 5.7. klo 21.00 alkaen Ounasvaaran maisemissa.
Ounasvaaran hiihtoseuran suunnistusjaosto järjestää kaikille avoimen rogainingin Ounasvaaran maastoissa perjantaina 5.7. klo 21.00-24.00. Suunnistusaika on 3 tuntia. Joukkue koostuu 2 henkilöstä ja tarjolla on miesten ja seka/naisten (vähintään 1 nainen joukkueessa) sarjat jalkaisin suunnistaville sekä pyöräilysarja. Karttana toimii Ounasvaaran kartta mittakaavalla 1 : 15 000. Rastipisteistä suuri osa on suunnistuksellisesti helppoja, joten tapahtuma sopii myös vähemmän suunnistaneille. Tapahtuman hinta on 30 € joukkue. On mahdollista suunnistaa myös yksin, tällöin hinta 20 €.
Kyseessä ei ole virallinen kilpailu. Jokainen liikkuu maastossa omalla vastuulla.
Lisäys kilpailuohjeisiin: Joukkueen jäsenten pitää pysyä huutoetäisyyden päässä toisistaan koko kilpailun ajan. Joukkueen jäsenten tulee saapua yhtä aikaa alle kahdenkymmenen metrin etäisyydelle jokaiselta leimattavalta rastilta.
Aikataulu 5.7.2019
20.00 Jälki-ilmoittautuminen
20.30 Karttojen jako ja reittien suunnittelu
21.00 Lähtö
00.00 Maaliin tulo
Palkintojen jako tulosten selvittyä
Lisätietoja rogainingista yleensä alla:
Mitä on rogaining? (lähde: http://www.rogaining.fi/mita-on-rogaining/ )
Rogaining on joukkuelaji, jossa korostuvat reitin suunnittelu, suunnistustaito ja kestävyys.
Rogaining on joukkuelaji. Joukkueen koko on 2–5 henkilöä, ja joukkueessa voi olla miehiä, naisia tai sekä että.
Rogaining-kilpailu alkaa suunnittelujaksolla, jonka aikana joukkueet suunnittelevat, mitkä rastit heidän kannattaa etsiä ja missä järjestyksessä. Suunnitteluaikaa on kilpailun kokonaispituudesta riippuen yleensä 1–3 tuntia.
Rastit saa kiertää vapaavaintaisessa järjestyksessä ja tavoitteena on kerätä määräajassa mahdollisimman monta pistettä. Eri rasteista saa eri määrän pisteitä, mikä vaikeuttaa reitin suunnittelua.
Rogaining-kilpailut kestävät yleensä useampia tunteja, eli kyseessä on selkeästi kestävyyslaji. Rogainingin “perusmatka” on 24 tunnin kilpailu, mutta käytännön syistä useimmat kilpailut ovat selvästi sitä lyhyempiä, tyypillisesti 3–8 tuntia.
Kilpailun aikana saa koska tahansa palata kilpailukeskukseen syömään, juomaan, lepäämään tai vaihtamaan varusteitaan. Pitkäänkin kilpailuun voi näin hyvin osallistua, vaikka ei olisikaan huippukuntoinen kestävyysurheilija. Maastossa voi liikkua juuri itselle sopivaa vauhtia, pitää taukoja niin paljon kuin haluaa ja tulla pois koska tahansa ennen määräaikaa.
Ainakin osa rasteista pyritään sijoittamaan maaston hienoimpiin paikkoihin. Vapaasti valittavan reitin ohella tämä rogainingista erinomaisen lajin kaikille luonnossa viihtyville.