Firmaliiga 2020

 

Huom. järjestäjä seuraa koronatilanteen kehittymistä ja pyrkii sen osalta noudattamaan Suomen suunnistusliiton ohjeita.

Sarjat

Ounasrasteilla suunnistetaan kaudella 2020 firmaliigaa. Firmaliigaan voivat osallistua yhteisen nimittäjän omaavat työ-, harraste- tai muut vastaavat yhteisöt (pl. suunnistusseurat). Firmaliigassa on kaksi sarjaa, A-sarja 11-25 henkilön ja B-sarja 1-10 henkilön joukkueille. Yhdellä firmalla voi olla useita joukkueita A-sarjassa. Jos kauden aikana joukkueen koko kasvaa yli 10 jäsenen, vaihtuu sarja automaattisesti A-sarjaan.

Firmaliiga koostuu kuudesta osakilpailusta ja firmaliigaviestistä. Osakilpailut näkyvät Ounasrastien kalenterissa. Ensimmäinen osakilpailu on 11.8. Korkalovaaran maastossa.

Pistelasku

Pisteitä jaetaan osakilpailuista siten, että A-, B- ja C-radan voittajat saavat 30 pistettä, seuraava yhden vähemmän jne. D-radalta saa vain yhden osallistumispisteen. Yhtenä iltana henkilö voi saada pisteitä vain yhdeltä radalta. Useamman radan juosseiden henkilöiden suorituksesta huomioidaan vaativamman radan pisteet. Kaikki osallistuneet (myös ilman aikaa radan kiertäneet) saavat vähintään yhden pisteen.

Firmaliigan yhteispisteisiin lasketaan kustakin osakilpailusta joukkueen kolmen parhaan pisteet sekä muiden suorituksen tehneiden osanottopisteet. Pisteitä jaetaan jokaisesta osakilpailusta. Firmaliigan päätösosakilpailussa, puulaakiviestissä, jaetaan kolminkertaiset pisteet. Kauden päätteeksi palkitaan parhaat joukkueet.

Ilmoittautuminen

Kerää oma yhteisösi firmaliigaan. Joukkueen yhteyshenkilö ilmoittaa joukkueen nimen, sarjan ja osallistujien nimet sähköpostilla osoitteeseen ounasrastit[at]gmail.com. Yksi henkilö saa ilmoittautua vain yhteen yhteisöön. Vain ennakkoon ilmoitetuille henkilöille lasketaan pisteitä. Joukkuetta voi täydentää kesän kuluessa ilmoittamalla sähköpostilla uuden jäsenen. Mikäli joukkuetta täydennetään kesken kauden uudella jäsenellä, huomioidaan vain hänelle täydennyksen jälkeen tulleet pisteet.

Tulokset

Firmaliigan pistelasku päivitetään Ounasrastien nettisivuille ja facebook-sivuille jokaisen osakilpailun jälkeen mahdollisimman nopeasti, viimeistään ennen seuraavaa osakilpailua. Firmaliigan pistelaskuun liittyvät kysymykset ja korjauspyynnöt voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen ounasrastit[at]gmail.com.