Ohjeet Ounasrasteilla ja omatoimirasteilla toimimiseen 30.6 alkaen

 

Ohjeet Ounasrasteilla toimimiseen (katso omatoimirastien ohjeet alempaa)

Tulethan paikalle vain täysin terveenä. Pyrimme noudattamaan Suunnistusliiton asettamia suosituksia tapahtumien järjestämisen suhteen ja pyydämme sinuakin noudattamaan niitä.

 1. Tarkista Ounasrastien sijainti Ounasrastikalenterista tai Rastilipusta

Opastus alkaa yleensä ison tien varresta. Joillakin tapahtumapaikoilla parkkitilaa on rajoitetusti, joten suosi mahdollisuuksien mukaan polkupyörää. Noudata mahdollisten pysäköinninohjaajien opastusta.

2. Tutustu tapahtuman erityisohjeisiin ja valitse sopiva rata

Maastoon pääsee joka tiistai klo 17.00-19.00. Tutustu ilmoitustaululta (A-ständi) löytyviin ratavaihtoehtoihin (A-D -radat) ja valitse kunto- ja taitotasollesi sopiva rata. Huomio, että maastolta on tultava pois klo 20.00 mennessä. Tutustu myös mahdollisiin kyseisen tapahtuman erityisohjeisiin.

3. Ilmoittaudu lähtökoneelle teltalla ja maksa karttamaksu

Valittuasi radan, siirry kohti lähtö-/maalitelttaa. Lähtöilmoittautumisia otetaan vastaan kahdessa jonossa: pikakaista ja normaalikaista.

Pikakaistalle voivat mennä kaikki ne suunnistajat, joilla on oma emit-kortti ja maksu on ok. Pikakaistalle kuuluvat siis seuraavat suunnistajat:

  • on ostanut kausikortin ja on oma emit-kortti
  • kuuluu OH:n lasten suunnistuskouluun tai on maksanut suunnistuksen ryhmämaksun ja on oma emit-kortti
  • on maksanut kertamaksun Rastilipussa etukäteen ja on oma emit-kortti
  • kuuluu JPR/LAPLSTO ja on oma emit-kortti
  • on maksanut etukäteen ja on oma emit-kortti

  Normaalikaistalle menevät suunnistajat jotka:

   • maksavat osallistumisen paikanpäällä (käteinen, liikuntasetelit, mobiilisovellukset Eazybreak, Epassi, MyEdenred, SmartumPay)
   • tarvitsevat emit-kortin vuokralle (JPR/LAPLSTO & Lasten suunnistuskoululla emit on ilmainen)
   • lähtevät metsään ilman ajanottoa
   • käyttävät Ounasrastitukijoiden ilmaisia osallistumiskertoja

  Maksutapoina Ounasrasteilla kelpaavat käteinen, liikuntasetelit, mobiilisovellukset (Eazybreak, Epassi, MyEdenred, SmartumPay) sekä Rastilippu. Kortilla EI VOI maksaa. Karttamaksu on 6 €, opiskelijoilta ja alle 20-vuotiailta 4 €. Ilmoittautumisen yhteydessä voit vuokrata myös emit-kortin ajanottoa varten hintaan 2 €. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita rata, jonka kartan haluat.

  4. Suuntaa lähtöpaikalle ja suunnista rata

  Saatuasi kartan, suuntaa lähtöpaikalle. Jos sinulla on emit-kortti, nollaa emit-kortti lähtöpaikalla ja aloita suunnistus. Kierrä rastit numerojärjestyksessä. Muista tarkistaa rastin koodi.

  5. Leimaa maalissa ja ilmoittaudu maalikoneelle teltassa

  Jokainen metsään lähtijä on kirjattu lähtiessä koneelle, joten on tärkeää, että jokainen ilmoittautuu maalikoneelle myös metsästä tullessaan. Maalikoneen löydät samasta teltasta kuin lähtöilmoittautumisen. Jos unohdat ilmoittautua maaliin tullessasi, sinua kaivataan tapahtuman päättyessä klo 20.00. Maali-ilmoittautumisen unohtaminen tuottaa lisävaivaa järjestäjille, koska he joutuvat selvittelemään oletko kenties loukkaantuneena metsässä vai kotisohvalla. Myös ilman ajanottoa suunnistavien tulee ilmoittautua AINA maalissa.

   

  Ohjeet omatoimirasteilla toimimiseen

  Tiistaina järjestettävien Ounasrastien radat ovat suunnistettavissa omatoimisesti kyseisen viikon keskiviikosta sunnuntaihin. Kartat ovat saatavissa vain Rastilipusta. Omatoimi Ounasrastien ilmoittautuminen avautuu Rastilipussa keskiviikkoaamuna ja se löytyy nimellä ”Omatoimi Ounasrastit 2020”. Jos suunnistat omatoimisesti, älä ilmoittaudu Rastilipussa tiistain tapahtumaan (”Ounasrastit 2020”), sillä silloin et saa ilmoittautumisen jälkeen karttaa PDF-tiedostona. Voit myös käydä hakemassa kartan tiistaina Ounasrastien sijainnista klo klo 17-19. Omatoimi Ounasrastien karttamaksu on 6 €, sillä opiskelijahintaa ei voi maksaa Rastilipussa. Kausikorttilaiset sekä muut joiden maksu on ok, voivat valita ”en maksa ilmoittautumista rastilipussa” kuten ennenkin ja valita oikean perustelun. Rasteilla on omatoimirastien ajan rastiliput sekä koodilaput.