Eeva-Liina voitti arvostetun Ruotsin rastiviikon

Eeva-Liina Ojanaho voitti ehkä maailman arvostetuimman rastiviikon Ruotsin O-ringenin. Rastiviikko suunnistettiin tänä vuonna Åressa. Vuosittain viikolle osallistuu yli 20 000 suunnistajaa ympäri maailman. Niinpä myös junioreiden eliittisarjat ovat sekä runsaslukuisia että kovatasoisia. Ojanahon perheeseen tuli myös toinen voitto, kun Ounasvaaran Hiihtoseuran kasvatti Olli voitti ensimmäistä kertaa miesten pääsarjan kokonaiskilpailun. Olli edustaa Helsingin suunnistajia.

Eeva-Liina ja Olli voittivat Ruotsin rastiviikon O-ringenin. Kuva: Mikko Ojanaho

(Teksti: Mikko Ojanaho, Lapin Kansa)

D18E-sarjassa Ounasvaaran Hiihtoseuran Eeva-Liina Ojanaho suunnisti isoveljensä tapaan erinomaisesti läpi viikon. Viimevuotisen O-Ringenin voiton uusiminen ei ollut silti helppoa, sillä sarjan tasoa kuvaa hyvin se, että toiseksi tullut Sveitsin Henrietta Radzikowski voitti aiemmin heinäkuussa MM-kultaa ja -hopeaa nuorten MM-kisoissa 20-sarjassa.

Nytkin nuoret naiset kävivät tiukan kamppailun paremmuudesta, mutta lopulta ero vaativien kahden viimeisen osakilpailun jälkeen repesi yli 11 minuuttiin. Kolmanneksi tuli Ruotsin Tilia Olsson, hänkin nuorten EM-kisakävijä, häviten loppukirin Radzikovskille.

– Tosi hyvältä tuntuu, kun onnistuin hyvin näin kovatasoisessa seurassa, Ojanaho tiivisti tunnelmiaan tuoreeltaan.

– Olen kyllä tyytyväinen, että pystyin suunnistamaan tasaisesti erilaisissa maastoissa vaativilla radoilla. Ja tietysti olen myös tyytyväinen, että vauhti riittää tuloksellisesti myös, Ojanaho vielä lisäsi.

– Nyt on edessä odotettu harjoitustauko heinäkuun kisarumban päälle. Syksyn SM-kilpailut odottavat vasta syyskuun alussa, joten nyt monipuolista kotitreeniä muutama viikko, Ojanaho avasi jatkosuunnitelmiaan.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia