Ounasvaaran Hiihtoseuralle luovutettiin Tähtiseuratunnus – vuosikokouksessa hyväksyttiin vauhdikas toimintasuunnitelma

Ounasvaaran Hiihtoseuran vuosikokouksessa 26.9.2023 hyväksyttiin toimintakauden 2022-2023 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä toimintakauden 2023-2024 talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä henkilövalinnat. Seuran kunniajäseniksi kutsuttiin Tapio Kallunki ja Jouni Keskinarkaus.

Toimintakausi 2022-2023 pakettiin

Toimintakausi 2022-2023 oli tapahtumien ja laadukkaan perustyön vuosi. Tärkeimpinä kisoina ampumahiihdon SM-kisat ja Ounasvaaran Talvikisat, joissa kilpailtiin SM-mitaleista mäkihypyssä ja yhdistetyssä sekä Suomen cupin päätösmatkoilla maastohiihdossa.

  • Toimintakausi oli työn täyteinen. Järjestimme seitsemän isompaa tapahtumaa, kesäajalla viikoittaisten Ounasrastien ohella. Tapahtumien rinnalla seuraa vietiin eteenpäin: viestintä ja nettisivut uudistettiin, seuralle rakennettiin uusi strategia sekä toimintakäsikirja.
  • Investoimme kauden aikana välineistöön, mm. uuteen ajanottojärjestelmään. Tilikauden tulos oli usean peräkkäisen voitollisen vuoden jälkeen 1925 euroa tappiollinen, mutta budjetoitua parempi. Perustoimintamme oli kannattavaa, mutta investointien ohella muutama poikkeuskulu painoi tuloksen miinukselle. Kaikki tapahtumat olivat taloudellisesti onnistuneita, mikä on hieno suoritus seuraväeltä, toiminnanjohtaja Janne Mäkinen kuvaa.

Toimintakaudella 2023-2024 edessä kolmen ison kisan talvi

Alkaneella toimintakaudella OH järjestää kolme merkittävää tapahtumaa: mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasomman loppukilpailun, Koululiikuntaliiton hiihtomestaruuskilpailut sekä kansallisen hiihtokauden huipentavat Ounasvaaran Talvikisat, joissa kilpaillaan tänä vuonna mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon pitkien matkojen SM-mitaleista sekä maastohiihdon Suomen cupin viestien finaalimatkoilla 5.-7.4.2024.

  • Budjetoimme myös alkaneelle toimintakaudelle maltillisesti alijäämäisen tuloksen. Noudatamme talouden suunnittelussa varovaisuuden periaatetta, mikä näkyy maltillisina tulosodotuksina tapahtumissa. Varsinaisen toiminnan kuluissa kasvua on henkilöstökuluissa, kun panostamme toiminnan tason kasvattamiseen esimerkiksi mäkihypyn ja yhdistetyn lajivalmentajan palkkauksella. Tavoitteena on kehittää urheilijapolkuja kaikissa lajeissa ja luoda taloudellisesti kestävät järjestelyt myös huippuvaiheen urheilijoiden tukemiseen.
  • Seuran strategian mukaisesti OH:n missiona on kasvattaa liikkumaan. Tämän mukaisesti painotamme työtä juniorivaiheeseen, mutta seuran omien urheilijoiden kasvun myötä meidän on vahvistettava myös huippuvaiheen toimintaa. Tätä työtä teemme yhdessä Santasportin valmennuskeskuksen kanssa, Mäkinen kertoo.

Seuran johtokunnassa toimii kaudella 2023-2024 puheenjohtajana toisen kauden aloittava Kii Korhonen sekä varsinaisina jäseninä Perttu Pörhölä, Juha Rantala, Pirjo Muranen, Pasi Oikkonen, Mikko Pohjola, Jani Irvankoski, Annu Määttä sekä Jukka Mäyrä.

Tähtiseuratunnus osoituksena toiminnan laadusta

Kokouksen alussa OH:lle luovutettiin Olympiakomitean Tähtiseuratunnus maastohiihdossa lasten ja nuorten osalta tunnustuksena laadukkaasta seuratyöstä. Tunnuksen luovutti Lapin liikunnan Suvi Karusaari.

  • OH:ssa on tehty vuosia erinomaista työstä ja tämä tunnus on todistus siitä. Olemme Suomen suurimpia hiihtoseuroja juniorikilpalisensseillä mitattuna ja järjestämme säännöllisesti kansallisesti merkittäviä kisatapahtumia. Nämä ovat konkreettisia todistuksia siitä vaikuttavasta perustyöstä, jota olemme vuosia tehneet, Hiihtojaoston pj. Pirjo Muranen kertoi.

Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia