Ounasvaaran Kesäkisat kilpailtiin loistavissa olosuhteissa – kärkisijat ratkottiin maajoukkue-urheilijoiden kesken

Ounasvaaran Kesäkisat kilpailtiin Rovaniemellä 13.-14.8. Kisoissa nähtiin mukana yhdistetyn ja mäkihypyn maajoukkueet ja sen myötä myös taso oli todella korkea.

Lauantain kisassa miesten yhdistetyn voiton vei Ilkka Herola. Toiseksi sijoittui Eero Hirvonen +1:09 ja kolmanneksi Otto Niittykoski +2:09. Naisten kisassa Minja Korhonen vei voiton +2:29 marginaalilla Annamaija Oinakseen ja +2:49 erolla Annika Malacinskiin.

Mäkihypyssä kilpailtiin neljän kierroksen kilpailu, jossa laskettiin yhteen lauantain ja sunnuntain tulokset. Miesten yleisen sarjan voiton vei Niko Kytösaho (531,2), toiseksi sijoittui tiukassa kisassa Ilkka Herola (531) ja kolmanneksi Antti Aalto (511,7). Naisten yleisessä sarjassa Jenny Rautionaho veti voiton selvällä erolla (473,2) Minja Korhoseen (417) ja Annika Malacinskiin (358,5).

Kaikkiaan kisoissa hypättiin upean kesäisessä säässä kaikista mäistä K6:sta HS100:an asti, nuorimman osallistujan ollessa kuusivuotias. Kiinnostus mäkihyppyä ja yhdistettyä kohtaan on pienissäkin mäissä näiden kisojen valossa menossa haastavien vuosien jälkeen hienoon suuntaan.

Kaikki tulokset löytyvät mäkihyppy -välilehden alta.